anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

amplituner

jasmin
Początkujący

amplituner

Chyba nadszedł czas, by kupić amplituner, resztę już mam tylko, czy ktoś ma takie coś w domu i może mi polecić, jaki model jest rzeczywiście dobry?

15 ODPOW. 15
profile.country.pl_PL.title
Ernet-----
Poszukiwacz

Witam i pozwalam się podpiąć w temacie Amplituner. W gąszczu :D oferty Sony ...... czy jest jakiś model z gniazdem USB, gdzie mozna wpiąć Pendriv'a z muzyką i słuchać jej w ten sposób ?

oldguest
Początkujący

Ale Pana TV potrafi odczytać muzykę z Pena wystarczy podłączyć dźwięk z TV pod wzmacniacz.

Ernet-----
Poszukiwacz

Tak, wiem. Ale trochę szkoda ;-) używać TV ( chociaż wiem, żę mogę w tym czasie "wyłączyć" ekran ) do takich zastosowań, stąd to moje pytanie.

oldguest
Początkujący

Jeśli chodzi o podstawowe modele do wszystkie nowe Dav-y posiadają USB. W sprzęcie klasy STR to raczej Sony uważa że amplituner same w sobie nie powinny odtwarzać więc do takich sprzętów polecamy nagrywarki DVD które posiadają możliwość odtwarzania muzyki z pen-a lub stworzenia na dysku coś w rodzaju szafy grającej. PlayStation 3 także posiada takiej funkcję nawet bardziej rozbudowane.

Ernet-----
Poszukiwacz

Jeśli chodzi o podstawowe modele do wszystkie nowe Dav-y posiadają USB.

A co to są " nowe Dav-y " ? Jakaś linia ampli ?
....polecamy nagrywarki DVD które posiadają możliwość odtwarzania muzyki z pen-a lub stworzenia na dysku coś w rodzaju szafy grającej.

Mam ( vide mój podpis ). Moje pytanie dotyczyło informacji, które przeczytałem gdzieś w necie o takich amplitunerach. Tylko tym razem chodziło mi konkretnie o SONY ( bo Bravia Sync ).

Ok. Znalazłem - są to zestawy kina domowego.

@2222008000018053
Początkujący

Robert napisał(a):

Aktualnie poleciłbym Ci model STR-DG720. Jeśli planujesz w najbliższym czasie zakup odtwarzacza Blu-ray to idealny będzie model STR-DG820. Nie kupowałbym modelu STR-DG520:niestety urządzenia klasy Hi-Fi Sony nie są najlepsze w reprodukcji dźwięku na przyzwoitym poziomie. Ja posiadam jak na tę chwilę stary model bo STR-DB798 klasy QS (aktualnie chyba już tej klasy nie ma w ofercie SONY). Posiadałem model klasy Hi-Fi i na tym samym zestawie kolumien głośnikowych usłyszałem znaczącą różnicę.

Co do kolumien to na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad zakupem dobrego zestawu, który oprócz dźwięku z filmów będzie bardzo dobrze reprodukował muzykę. Naprawdę warto wydać kilkaset złotych więcej i kupić dobry zestaw (ja za swój dałem około 4000zł). Będziesz bardziej zadowolona wtedy ze swojego sprzętu a znajomi będą mogli Ci pozazdrościć jakości dźwięku. jak już moja żona stwierdziła, że bardzo jej się podoba dźwięk to musi być super.

Niech kolega takich głupot nie wypisuje mialem wiele klockow sony i mam do dzisiaj sprzet sony (hifi) wiem jaki ten sprzet jest ,a jest wykonany na wysokim poziomie zarowno wykonanie jak i dzwiek a w tej dziedzinie jestem melomanem ja nawet sprawdzam czy sa rowne szczeliny pomiedzy panelem a pokretlami wiec......o reszcie nie bede sie wypowiadal