Podziel się wrażeniami!
Chyba nadszedł czas, by kupić amplituner, resztę już mam tylko, czy ktoś ma takie coś w domu i może mi polecić, jaki model jest rzeczywiście dobry?
Witam i pozwalam się podpiąć w temacie Amplituner. W gąszczu oferty Sony ...... czy jest jakiś model z gniazdem USB, gdzie mozna wpiąć Pendriv'a z muzyką i słuchać jej w ten sposób ?
Ale Pana TV potrafi odczytać muzykę z Pena wystarczy podłączyć dźwięk z TV pod wzmacniacz.
Tak, wiem. Ale trochę szkoda używać TV ( chociaż wiem, żę mogę w tym czasie "wyłączyć" ekran ) do takich zastosowań, stąd to moje pytanie.
Jeśli chodzi o podstawowe modele do wszystkie nowe Dav-y posiadają USB. W sprzęcie klasy STR to raczej Sony uważa że amplituner same w sobie nie powinny odtwarzać więc do takich sprzętów polecamy nagrywarki DVD które posiadają możliwość odtwarzania muzyki z pen-a lub stworzenia na dysku coś w rodzaju szafy grającej. PlayStation 3 także posiada takiej funkcję nawet bardziej rozbudowane.
Jeśli chodzi o podstawowe modele do wszystkie nowe Dav-y posiadają USB.
Robert napisał(a):
Aktualnie poleciłbym Ci model STR-DG720. Jeśli planujesz w najbliższym czasie zakup odtwarzacza Blu-ray to idealny będzie model STR-DG820. Nie kupowałbym modelu STR-DG520:niestety urządzenia klasy Hi-Fi Sony nie są najlepsze w reprodukcji dźwięku na przyzwoitym poziomie. Ja posiadam jak na tę chwilę stary model bo STR-DB798 klasy QS (aktualnie chyba już tej klasy nie ma w ofercie SONY). Posiadałem model klasy Hi-Fi i na tym samym zestawie kolumien głośnikowych usłyszałem znaczącą różnicę.
Co do kolumien to na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad zakupem dobrego zestawu, który oprócz dźwięku z filmów będzie bardzo dobrze reprodukował muzykę. Naprawdę warto wydać kilkaset złotych więcej i kupić dobry zestaw (ja za swój dałem około 4000zł). Będziesz bardziej zadowolona wtedy ze swojego sprzętu a znajomi będą mogli Ci pozazdrościć jakości dźwięku. jak już moja żona stwierdziła, że bardzo jej się podoba dźwięk to musi być super.