Podziel się wrażeniami!
Od wczorajszej aktualizacji oprogramowania która pobrał tv przestał działać soundbar który do tej pory działał po kablu hdmi.
Rozmowy z konsultantmi na infolini nie rozwizuja problemu. Przed aktualizacja nie było problemu z dźwiękiem i działaniem soundbara z tym tv. Soundbar na innym tv działa. Aktualizacja oprogramowania "popsuła" prawidłowe działanie portu HDMI w mojej ocenie.
Model tv to Sony 55xh90
Soundbar to Creative stage 2. 1
Jest nowa aktualizacja na stronie która ma między innymi rozwiązać ten problem , zobaczymy.
Właśnie instaluję, zobaczymy czy coś pomoże
No ja już próbowałem i niestety 0 efektu, zobaczę później co przyniesie nowa aktualizacja
Polecam filmik https://youtu.be/KMEUp0-I5w8 u mnie głos powrócił 😊 pozdrawiam
U mnie dalej lipa po wdrożeniu ustawień z tego filmiku:)
Nie wiem Panowie ale odkąd to zmieniłem mam już głos cały czas 😕 sony sobie robi jaja bo nowa aktualizacja ma tylko wprowadzić vrr ☹️
Ja po najnowszej aktualizacji nie mam problemu z dźwiękiem wczoraj i dziś wielokrotnie przełączałam się między TV a PS5 i za każdym razem dźwięk jest
Problem braku głosu występował u mnie częściej przy załączaniu tv bądź ps5, przy przełączaniu było wszystko okej
U mnie też, od 2 dni spokój po zastosowaniu się do porady z filmiku, a dziś dodatkowo w końcu zaktualizowałem oprogramowanie...liczę, że problem nie powróci