anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Odstająca obudowa od matrycy

profile.country.GB.title
marcelo1-----
Nowicjusz

Odstająca obudowa od matrycy

Witam,
niedawno zakupiłem Sony40W5500 i dziś zauważyłem, że miejscami obudowa od matrycy odstaje:(...spotkał się ktoś już z tym zjawiskiem? czy jest to coś poważnego? Dla mnie wyglada to jakby został "wypaczony" plastik obudowy( proszę mnie poprawić jak źle myślę) ale nie od słońca bo telewizor nie jest narażony na bezpośredni kontakt z promieniami słońca...może to od ciepła?...
Z góry dziękuje za cenne wskazówki co począć dalej czy lepiej nie ruszać bo te "typy" tak mają?...może serwis pomoże? nie wiem...

29 ODPOW. 29
profile.country.GB.title
marcelo1-----
Nowicjusz

Amadar czy uważasz, że ostatnia wypowiedź Zimnego jest bardzo pomocna w tej kwestii? i nie piszę, żeby irytować kogoś tylko niektóre fakty chciałbym naprostować bo mijają się z prawdą!...wnoszę o zamknięcie tematu!!!

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

marcelo1 napisał(a):

Dlaczego sądzisz, że nie słusznie wymienili obudowę?..

Sporo nie pomogło. Sugerowałeś porysowanie, może to było przyczyną wymiany. Chociaż uszkodzenia spowodowane niewłaściwym użytkowaniem nie podlegają naprawie. Nigdzie.

marcelo1 napisał(a):

I nie pisz takich rzeczy, że czekasz na zdjęcia przed i po naprawie już chyba 5ty raz bo ani razu nie napisałeś, że chciałbyś zobaczyć zdjęcie z odkształconą ramką w moim tv...jak tak to napisz gdzie o to prosiłeś 4razy wcześniej?!

Jeśli nie czytasz tego co piszę, to jaki ma sens ta dyskusja? Chyba tylko w jednej mojej wypowiedzi nie ma prośby o zdjęcia. Z góry mówię, że nie neguję Twojego problemu. Fakt jest opisany strasznie chaotycznie, ale wszystko może się zdarzyć. Nie cofam tego co napisałem. Nie będę wklejał pytań o zdjęcia, przeczytaj wypowiedzi, znajdziesz.

amadar napisał(a):

Jeżeli nie jesteś zadowolony z usług serwisu, to zwróć się do centrali Sony. Po co dalej drążyć ten temat na forum w sposób irytujący chętnych do pomocy?

Mnie takie podejście nie irytuje. Jeśli ktoś naprawdę ma problem który chce rozwiązać, to podchodzi do niego racjonalnie. Nie czytanie wypowiedzi osób które chcą coś poradzić w danym problemie, można odczytać jako niechęć do pomocy sobie. Czy to irytuje?

marcelo1 napisał(a):

Amadar czy uważasz, że ostatnia wypowiedź Zimnego jest bardzo pomocna w tej kwestii? i nie piszę, żeby irytować kogoś tylko niektóre fakty chciałbym naprostować bo mijają się z prawdą!...wnoszę o zamknięcie tematu!!!

Z Twojej wcześniejszej wypowiedzi wynika, że jeśli czytałeś poprzednie wypowiedzi, to niezbyt uważnie. Więc kolejna prośba o zdjęcia, jeśli je wkleisz będzie bardzo pomocna. Można powiedzieć, że ta wypowiedź nic nie wnosi, chociaż musiałem napisać to w swojej obronie. Nie ma zdjęć, naprawdę ciężko cokolwiek rzeczowego napisać nie widząc tego problemu. Czy serwis pomógł by Ci, gdyby nie widział tego?

Proponuję już zakończyć burzliwą wymianę zdań nie związanych z tematem. Nie rozmawiamy tu o stosunkach międzyludzkich, tylko o Twoim problemie (dot. LCD).
Pozdrawiam.

profile.country.GB.title
marcelo1-----
Nowicjusz

Witam,
mam nadzieje, że zdjęcia są w miarę czytelne...nie robiłem z każdej strony zdjęć bo nie ma sensu powielać tego samego..pzdr

Zimny_
Użytkownik

Dziękuję za zdjęcia.

Faktycznie wygląda to dziwnie. Rozumiem, że 1nka jest przed serwisem, 2ka po serwisie? Osobiście reklamował bym znowu do serwisu. Nie ma wpływu na oglądanie, mimo to takie coś jest niedopuszczalne. Wystarczy, żeby serwis zamontował uszczelkę (nawet silikonową, która świetnie uzupełnia tego typu uszczerbki), coś w tym rodzaju jak jest na pierwszym zdjęciu. Drugi sposób, to zredukować naprężenie które tam musi występować. Od wystąpienia zniekształcenia coś się powiększało?

profile.country.GB.title
marcelo1-----
Nowicjusz

To są zdjęcia po wizycie w serwisie...po wystąpieniu zniekształcenia nic się nie działo- nie zauważyłem żadnych wad matrycy...jedynie ta ramka psuje całą estetykę tv...nie wiem ile można reklamować dany produkt? do skutku? a potem zwrot pieniędzy?..pzdr

3432-----
Początkujący

Wada może nie jest taka straszna ale jeśli się o niej wie to może doprowadzić do dużej irytacji. Trochę lipnie to wygląda skoro wymienili ramkę a wada pozostała. Nie pozostało nic innego jak domagać się naprawy i walczyć z serwisem jak lew ;) a tak naprawdę to dzwoń dalej zobacz jak się rozwinie sytuacja może wymienią tv lub zaoferują kaskę choć nie wiem czy będzie sens. No nie ważne, ja na Twoim miejscu jednak bym podzwonił a może się uda :).
Dobrze przynajmniej, że nie wpływa to na jakość obrazu.

Zimny_
Użytkownik

Kasy na pewno nie oddają. Żaden serwis nie zwróci pieniędzy. Chyba po trzeciej naprawie przysługuje prawo do wymiany na nowy model. Walka z serwisem zależy od tego, jak oni uzasadnili uszkodzenie. Możesz poprosić (masz takie prawo) do wyniku ekspertyzy i naprawy na piśmie. Wtedy jest podany oficjalny powód. Z tego co orientuję się, serwis Sony ma dobre opinie. Tylko sam nigdy nie korzystałem z niego, nic się nie psuło.
Nie wiem jak wygląda gwarancja w nowych modelach. Musisz znaleźć w niej paragraf mówiący jakie wady sprzętu są uznawane. Jeśli jakieś odkształcenia, defekty wpływające na wygląd również są wymienione, to masz zdrową podstawę.
Wcześniej napisałem, że reklamowałbym do serwisu. Literówka. Nie minęły dwa lata od daty zakupu, tego typu rzeczy lepiej reklamować w sklepie. W Internecie są udostępnione przepisy praw konsumenta. Wątek o reklamacji u sprzedawcy nie jest długi, warto je przeczytać. Wtedy sam ocenisz, czy lepiej reklamować u sprzedawcy, czy w serwisie. Ja wolę to pierwsze. Minus, do takiej rozmowy trzeba się przygotować - poznać swoje prawa i samemu określić czy ma to sens.
Z drugiej strony jestem leniwym czlowiekiem i skoro nie ma wpływu na oglądanie LCD, pewnie dałbym sobie spokój. Poczekałbym do końca tych dwóch lat od zakupu i może przed końcem tego okresu coś zadziałał.
Wybór należy do Ciebie.

profile.country.GB.title
marcelo1-----
Nowicjusz

Zgadzam się z Tobą Zimny w 100% co napisałeś...tylko nie wie czy reklamowanie u sprzedawcy przyspieszy naprawę tv- w końcu ja już oddawałem go do serwisu...pomijają ten fakt to chyba na tą chwilę dam sobie z tym spokój bo mam inne ważniejsze sprawy na "głowie"...drażni mnie to, że człowiek wydaje nie małe pieniądze i potem zastanawia się czy dobrze zrobił kupując ten produkt czy mógł trafić lepiej(ale tak pisząc można stwierdzić, że lepiej nic nie kupować i problem z głowy?!)...serwis też jak na razie nie pomógł i to też jest dla mnie chyba w pewnym sensie nieudacznicwo- skoro w innych tv nie odstaje to czemu w tym tak...mam gwarancje 5letnią wieć może poczekam jeszcze trochę i zareklamuje znów...dla mnie estetyka jest również ważna jak pozostałe wyposażenia więc trochę jestem zniesmaczony tym faktem- bo poza tym tv sprawuje się znakomicie.Ale pewnie dam sobie na tą chwilę spokój z reklamacją a za jakiś czas ponowię znów problem do Sony...pozdrawiam

scarface-----
Początkujący

Przepraszam, ja trochę z innej beczki. Jakie masz kino domowe, bo widzę na zdjęciu mały głośniczek. Czy dobrze się sprawdza? Zbieram info bo myślę o zakupie jakiegoś audio do tv. Ostatnio kupiłem zestaw do komputera firmy na "M" i jestem trochę zawiedziony (no ale fakt niedrogi). Jeszcze raz przepraszam za off topic.

profile.country.GB.title
marcelo1-----
Nowicjusz

Ten głośniczek należy do kina domowego Sony DAV DZ100 :)...dla mnie na warunki pokojowe gra super...czyta "divixy" i ma niezły power :)...ale myślę o zmianie kina na coś większego więc jeśli jesteś zainteresowany;)) mogę je odsprzedać za 450zł :)...stojaki gratiś dorzucam:)..pozdrawiam