Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry,
Od miesiąca jestem w posiadaniu WH-1000XM3, od około 2 tygodni mam problem z szumem w lewej słuchawce przy włączonym trybie ANC. Jest to irytujące i pojawia się gdy np. nie leci żaden utwór lub słucham czegokolwiek z niższym poziomem głośności. Dzieje się to na różnych urządzeniach przy połączeniu BT.
Co w takim przypadku robić?
Pozdrawiam
Witam,
spróbuj wykonać optymalizację poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku "NC/Ambient" na słuchawkach.
Pozdrawiam
Próbowałem, niestety nie daje to pozytywnych rezultatów. Robiłem również factory reset, też nic to nie dało. Wczoraj zrobiłem downgrade do 2.0.0 i również nawet teraz, gdy słucham muzyki, i zrobię pauze to słyszę nadal ten szum.
I zaznaczam, że nie jest to delikatny szum, który wydaje z siebie tryb ANC i jest prawie niesłyszalny, tylko to brzmi tak jakbym w słuchawce miał podmuchy wiatru.
Słuchawki kupione 20 sierpnia 2019r.
W takim razie, sugeruję udać się do punktu zakupu słuchawek i oddać je w ramach reklamacji.
Pozdrawiam
Również mam ten sam problem. Słuchawki zakupione w piątek tj. 20.09.2019 w punkcie media markt oddalonego od mojego miejsca zamieszkania o 60km. Nie uśmiechają mi się wycieczki z reklamacją, później po odbiór z reklamacji..
Dodam że ten szum/trzeszczenie w lewej słuchawce czasami ustępuje a później znowu się pojawia. Raz jest mniej intensywny/cichszy a raz bardziej intensywny i głośniejszy.
Hej. To daj znać czy coś pomogło. Ja biję się z myślami czy nie oddać na gwarancje, bo o ile przez dzień szum/trzask w słuchawce mi nie przeszkadza to o tyle wieczorem jak chcę się odprężyć to już mnie irytuje.
Nic to nie pomogło...
Pewnie niedługo oddam słuchawki na gwarancje.
Pamiętajcie proszę, że nie musicie wędrować do sklepu żeby skorzystać z naprawy gwarancyjnej.
Sony posiada 2 autoryzowane serwisy zajmujące się produktami audio w Polsce.
Sprzęt pakujecie, zamawiacie kuriera i po naprawie kurier przywozi Wam sprzęt do domu.
O szczegóły pytajcie bezpośrednio w serwisie, mają ustalone procedury.
1.
Pn. - Pt.: 9 - 18
2.
Hej. Znalazłem rozwiązanie problemu z szumem, niestety jest ono krótkotrwałe ,,na chwilę". Należy zdjąć słuchawki z głowy, włączyć optymalizacje i odłożyć włączone słuchawki na 10-15 minut. Po tym czasie zakładasz na głowę i szumu nie ma, wuala. Niestety działa to przez jakiś czas i szumy znowu się pojawiają.
Ja przedwczoraj słuchawki wymieniłem na nowe od ręki w punkcie gdzie je kupiłem - media markt. Nowe, zero szumów, błoga cisza, czyli tak jak powinno być.