Podziel się wrażeniami!
Dzień dobry , próbuje połączyć ze sobą te dwa urządzenia i jakos mi się nie udaje , proszę was o pomoc , czy jest to wogole możliwe ? Narazie próbuje przez HDMI , czy kabel optyczny jest niezbędny? Dziękuję za pomoc.
Wydaje mi się że wystarczy wziąć instrukcję obsługi soundbara i powinno pójść gładko, natomiast czy optyk jest niezbędny? Nie nie jest niezbędny ale w moim przypadku stał się zbawieniem żeby uzyskać głos z głośników i słuchawek jednocześnie.
Problem jest taki że w poprzednim tv Samsunga , podpiąłem soundbar przez HDMI i odrazu działał . Tutaj robię różne kombinacje i ***** zbita . Gdy daje tryb tv na soundbarze to piszę tv request i nic się nie dzieje.
Jeżeli w soundbara masz wybrane źródło dźwięku HDMI to trzeba by zerknąć w ustawienia audio w telewizorze, może tam coś przeoczyłeś.
własnie siedzę już drugi dzień i szukam własnie co tu zmienić i nie mogę sobie poradzić .
Po bluetooth też próbowałeś?
Próbowałem też nic , ale okazało się że źle wpielem HDMI do soundbar i teraz mogę już przez tv konfigurować . Dodaje jako urządzenie audio tv pokazuje że puszcza przykładowa muzykę . Ale nic nie słychać niestety . Błąd kabla albo ustawień Audio jest komunikat. Próbowałem na kablu z ps5 też nie działało więc chyba to nie wina kabla.
Dziwne, wygląda na jakieś złe ustawienia audio. Jednak nie podpowiem Ci nawet jak ja mam ustwione bo mam podłączone optykiem.