Podziel się wrażeniami!
Uwielbiasz słuchać głośno muzyki, wieczorami oglądasz filmy lub do późna grasz na konsoli? Masz za ścianą narzekających sąsiadów, w pokoju obok śpi dziecko lub towarzysz życia nie przepada za twoimi ulubionymi utworami? Jeśli odpowiadając na powyższe pytania, choć jeden raz pomyślałeś „tak” zastanów się nad kupnem słuchawek Sony do kina domowego.
http://img337.imageshack.us/img337/1858/146437.jpg
Dzięki takiemu sprzętowi będziesz mógł cieszyć się rozrywką, kiedy tylko zechcesz. Nie ograniczą cię inni ludzie czy cisza nocna, dzięki słuchawkom uzyskasz świetną jakość dźwięku i swego rodzaju niezależność. Podłącz słuchawki i wyłącz się. W mgnieniu oka przeniesiesz się na koncert muzyczny, stadion sportowy, oddasz się grze lub pochłonie cię film.
Formalnością jest pisanie o bardzo wysokiej jakości dźwięku, dla firmy Sony zastosowanie najszerszego zakresu częstotliwości i nowoczesnych technologii to standard. Modele słuchawek bezprzewodowych nie ograniczą twoich ruchów, możesz swobodnie poruszać się po domu, sprzątać, gotować, tańczyć, słuchając swoich ulubionych kawałków czy grać w gry wykorzystujące kontroler ruchu.
Ponadto modele bezprzewodowe wyciszają hałas, wszelkie trzaski i dźwięki łącz telefonicznych. Brak kabla ułatwia korzystanie z słuchawek, dodatkową zaletą sprzętu jest także bardzo łatwa obsługa i wytrzymała, szybko ładująca się bateria. Fani efektów specjalnych i obrazu 3D także znajdą idealne słuchawki dla siebie. Dzięki nowemu modelowi MDR-DS6500 uzyskamy precyzyjny dźwięk przestrzenny, usłyszymy szczegółowe dźwięki wokół siebie, realistyczne odgłosy rozmów, doznamy niesamowitych wrażeń, wszystko dzięki zastosowaniu nowoczesnej technologii z systemem 7.1.
http://img694.imageshack.us/img694/1481/1237480610586.png
Modele słuchawek do telewizora lub zestawu Hi-Fi charakteryzują się także stylowym wyglądem. Firma Sony przywiązuje dużą wagę do wzornictwa i tym razem także to widać. Model MDR-DS6500 świetnie pasuje do telewizorów BRAVIA. Każdy znajdzie coś dla siebie zarówno pod względem wyglądu jak i przede wszystkim funkcjonalności.
http://img846.imageshack.us/img846/6231/1237480610581.png
Jak to działa ? Podstawę można podłączyć do TV/laptopa i w ten sposób słychać muzykę :smileyredface: ?
Podłączenie jest bardzo proste musisz tylko podłączyć procesor słuchawek do dowolnego źródła dźwięku wielokanałowego.
Urządzenie możesz podłączyć na dwa sposoby:
- Za pomocą cyfrowego kabla optycznego do telewizora, konsoli, kina domowego itp.
- Podłączenie analogowe za pomocą kabla audio
Świetnie, bo bałem się, że nie będzie można podłączyć np MP3, która nie ma wyjścia optycznego.
Ostatnio w miałem przyjemność (i to wielką) pobawić się słuchawkami z dźwiękiem 3D (niestety nie tymi które opisał misjamars).
Wrażenia są niesamowite ! Oczywiście miałem do dyspozycji nagranie z dźwiękiem 3D - 7.1. Byłem zachwycony, gdy bardzo wyraźnie było słychać z której strony dobiega dźwięk. Wcześniej słyszałem kilka nagrań gdzie dźwięk dobiegał z przodu, z boków, ale mogę stwierdzić iż miałem go nawet za sobą. Uczucie jest niesamowite !!!, szczególnie że miałem do dyspozycji kawałek gdzie ktoś zachodził mnie od tyłu i zakładał foliową torebkę na głowę .
Jestem strasznie ciekaw jak spisywałyby się słuchawki opisane w tym wątku przy dobrej grze na PS3 lub dobrym filmie z dźwiękiem 7.1 .