anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem z DVP-NS708H Pomocy - nie czyta napisów do divx

profile.country.pl_PL.title
badi23
Początkujący

Problem z DVP-NS708H Pomocy - nie czyta napisów do divx

Witam
Mam problem z napisami w w/w DVD. Nie czyta mi napisów w divx.
Proszę o pomoc. Mam filmy i napisy o tej samej nazwie.
Jakie formaty napisów czyta to Sony. Napisy mam w formacie txt.
W ofertach z netu sklepy piszą, że NS708H czyta napisy do divx. W
instrukcji nic nie mam na ten temat. Na forum jest napisane że poprzedni model NS78H czyta i że NS708H jest modelem lepszym i nowszym to chyba musi czytać napisy.
Z góry dziękuję za pomoc.

5 ODPOW. 5
badi23
Początkujący

Dziękuje za "zainteresowanie" ze strony Sony. Tyle odpowiedzi to na żadnym forum nie dostałem.

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

badi23 napisał(a):

Witam
Mam problem z napisami w w/w DVD. Nie czyta mi napisów w divx.
Proszę o pomoc. Mam filmy i napisy o tej samej nazwie.
Jakie formaty napisów czyta to Sony. Napisy mam w formacie txt.
W ofertach z netu sklepy piszą, że NS708H czyta napisy do divx. W
instrukcji nic nie mam na ten temat. Na forum jest napisane że poprzedni model NS78H czyta i że NS708H jest modelem lepszym i nowszym to chyba musi czytać napisy.
Z góry dziękuję za pomoc.

Witam,

Z uzyskanych informacji wynika, że wykorzystane oprogramowanie DivX w odtwarzaczu DVP-NS708H przygotowane jest na odczyt tekstu wprowadzonego w plik filmowy. Do tego celu pomocne będzie np. oprogramowanie AviSub 2.1.

Pozdrawiam,
Radek

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
Robert
Początkujący

Nie wydaje mi się, żeby nowsze odtwarzacze były bardziej okrojone pod względem odtwarzania DivX od starszych modeli. Starsze odtwarzacze zaczynały odtwarzać pliki .txt po aktualizacji firmware- do tego odtwarzacza jeszcze takowe się nie pojawiło. Prosze sprawdzić czy plik znajduje się w tym samym katalogu co główny film i czy oba pliki nazywają się dokładnie tak samo.

piotreek
Początkujący

Witam,

Wczoraj zainstalowałem takie dvd w instalacji kina domowego, jest super, dzisiaj ma przyjść tv full hd sony i zobaczymy jak z tym upscalingiem. Co do divx i napisów czyta je bardzo ładnie z plików tekstowych. Aby je właczyć wystarczy nacisnąć na pilocie środkowy przycisk w linii przycisków u dołu pilota - taki jakby monitorek i 4 kropki w nim.

Pozdrawiam

badi23
Początkujący

Witam serdecznie
Dziękuję za odpowiedzi. Już wszystko działa. Przepraszam za zamieszanie. Niestety na większości moich płyt z filmami w divx napisy mają inną nazwe niż plik z filmem. Dopiero po dokładnym sprawdzeniu nazw udało mi się uruchomić napisy. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie.