Podziel się wrażeniami!
Chyba nadszedł czas, by kupić amplituner, resztę już mam tylko, czy ktoś ma takie coś w domu i może mi polecić, jaki model jest rzeczywiście dobry?
witaj, na wstępie chciałbym zapytać do czego chcesz podłączyć amplituner tzn jakimi urządzeniami dysponujesz, oraz jaki przedział cenowy Cie interesuje. Postaram Ci pomóc w wyborze, ale proszę o skonkretyzowanie Twoich potrzeb.
Przedział cenowy amplitunerów Sony waha się od 999 zł do 7499 zł. Do wyboru jest co najmniej kilka modeli... Czekam więc na odpowiedź.
pzdr.
Dzięki za zainteresowanie. Zakupiłam do swojego TV, nagrywarkę DVD Sony HX780 – taki model polecił mi znajmy, mam nadzieję, że jest dobry. Obraz jest ok., ale zastanawiam się teraz nad dźwiękiem, bo jakoś tak z TV brzmi nieciekawie. Sprzedawcy polecają mi zakupić ampituner, ale nie wiem jaki, tzn. czym się kierować i jeszcze głośniki – uff.
Tak więc „kameleon”, jeżeli mógłbyś pomóc będę wdzięczna. Pokój raczej nieduży ok. 25 m, fajnie gdyby zakup nie przekraczał 2.000 zł
Jeśli szukasz czegoś w przystępnej cenie polecam HT-SF1300 komplet z glośnikami specjalny aplituner pod nagrywarki (ładnie sie komponuje i synchronizuje z urządzeniami Sony + łatwość podłączenia HDMI)
Jeśli coś wyższej klasy to amplitunery SRT tylko musiał byś podać jaką kwotę chcesz przeznaczyc lub jak dobry dzięk osiągnąć
Hmm sądze ze Cs Bielsko ma racje, aczkolwiek warto też rozważyć zakup STR-DG520 lub STR-DG720 kosztują odpowiednio 999 zł oraz 1199 zł i do tego zestaw głośników FCR-6000. Jesli masz miejsce, i pasują Ci takie kolumny to kosztują one 1200 zł.
Oczywiście w Salonach Sony Centre można uzyskać dobrą ceną przy ich zakupie, a w przyszłości rozbudować zestaw o suba np. SAW-2500 cena 499 zł.
Myślę że muzyka będzie brzmiała lepiej na takim zestawie.
pzdr.
Można jeszcze (przy większych środkach) zainwestować w np. STR-DA1200ES (cena około 2499zł za sam amplituner ale jest to model ustępujący z rynku więc można coś po negocjować ze sprzedawcą) A jest to już sprzęt klasy ES.
kameleon - czyżby CS Tarnów?
tak CS Bielsko, zgadza się
... kameleon - czyżby CS Tarnów?
kameleon napisał(a):
tak CS Bielsko, zgadza się
kameleon napisał(a):
Hmm sądze ze Cs Bielsko ma racje, aczkolwiek warto też rozważyć zakup STR-DG520 lub STR-DG720 kosztują odpowiednio 999 zł
pzdr.
Aktualnie poleciłbym Ci model STR-DG720. Jeśli planujesz w najbliższym czasie zakup odtwarzacza Blu-ray to idealny będzie model STR-DG820. Nie kupowałbym modelu STR-DG520: niestety urządzenia klasy Hi-Fi Sony nie są najlepsze w reprodukcji dźwięku na przyzwoitym poziomie. Ja posiadam jak na tę chwilę stary model bo STR-DB798 klasy QS (aktualnie chyba już tej klasy nie ma w ofercie SONY). Posiadałem model klasy Hi-Fi i na tym samym zestawie kolumien głośnikowych usłyszałem znaczącą różnicę.
Co do kolumien to na Twoim miejscu zastanowiłbym się nad zakupem dobrego zestawu, który oprócz dźwięku z filmów będzie bardzo dobrze reprodukował muzykę. Naprawdę warto wydać kilkaset złotych więcej i kupić dobry zestaw (ja za swój dałem około 4000zł). Będziesz bardziej zadowolona wtedy ze swojego sprzętu a znajomi będą mogli Ci pozazdrościć jakości dźwięku. jak już moja żona stwierdziła, że bardzo jej się podoba dźwięk to musi być super.