Podziel się wrażeniami!
Mam dwa różne telewizory Sony z androidem: XR-65X94J i A8 OLED. Oba są podłączone do amplitunerów przez złącze HDMI eARC na jednym i drugim występuje ten sam problem, kilka minut po wyłączeniu, same włączają amplituner. Amplituner pozostaje włączony około minutę i wyłącza się. Na OLED zjawisko występuje rzadziej. Znalazłem jakiś temat na reddicie sprzed dwóch lat dotyczący tego problemu, ale bez rozwiązania.
Przede wszystkim, TV z androidem w zasadzie, przechodzą w stan uśpienia po wyłączeniu. Zapewne wysyłają co jakiś czas impuls na HDMI. Pytanie czy po stronie amplitunera nie da się ustawić na wyjsciu żeby nie odpowiadał.
Dostałem inteligentną odpowiedź z supportu: "Nawiązując do zgłoszenia, aby rozwiązać problem należy wyłączyć funkcję Bravia Sync. Poniżej przesyłam instrukcję, wyjaśniającą jak wyłączyć tę funkcję."
Kompromitacja SONY
a już myślałem że to wina mojego ampli... na XR50X94J to samo... wyłączyć Bravia Sync dobre nawet śmieszne...
Zgłaszaj do supportu im więcej ludzi to zaalarmuje, może coś zrobią. U mnie się skończyło jeszcze jednym pytaniem jakiej firmy amplituner... Mam Onkyo to SONY nie gwarantuje współpracy z innymi markami...