anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Telewizor XR-65X94J sam uruchamia amplituner na ok minutę i wyłącza.

profile.country.PL.title
MarcinB
Poszukiwacz

Telewizor XR-65X94J sam uruchamia amplituner na ok minutę i wyłącza.

Mam dwa różne telewizory Sony z androidem: XR-65X94J i A8 OLED. Oba są podłączone do amplitunerów przez złącze HDMI eARC na jednym i drugim występuje ten sam problem, kilka minut po wyłączeniu, same włączają amplituner. Amplituner pozostaje włączony około minutę i wyłącza się. Na OLED zjawisko występuje rzadziej. Znalazłem jakiś temat na reddicie sprzed dwóch lat dotyczący tego problemu, ale bez rozwiązania.

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Jacek_M250
Znawca

Przede wszystkim, TV z androidem w zasadzie, przechodzą w stan uśpienia po wyłączeniu. Zapewne wysyłają co jakiś czas impuls na HDMI. Pytanie czy po stronie amplitunera nie da się ustawić na wyjsciu żeby nie odpowiadał.

profile.country.PL.title
MarcinB
Poszukiwacz

Dostałem inteligentną odpowiedź z supportu: "Nawiązując do zgłoszenia, aby rozwiązać problem należy wyłączyć funkcję Bravia Sync. Poniżej przesyłam instrukcję, wyjaśniającą jak wyłączyć tę funkcję.

Kompromitacja SONY

profile.country.PL.title
mirecore
Użytkownik

a już myślałem że to wina mojego ampli... na XR50X94J to samo... wyłączyć Bravia Sync dobre nawet śmieszne... 

profile.country.PL.title
MarcinB
Poszukiwacz

Zgłaszaj do supportu im więcej ludzi to zaalarmuje, może coś zrobią. U mnie się skończyło jeszcze jednym pytaniem jakiej firmy amplituner... Mam Onkyo to SONY nie gwarantuje współpracy z innymi markami...