anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

telewizor "strzela"

wiejak
Początkujący

telewizor "strzela"

Witam,

po wyłączeniu TV słychać parę dość głośnych trzasków - jakby plastik pękał.

Czy to podlega reklamacji ?

9 ODPOW. 9
profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

Raczej normalne to to nie jest :c6 Generalnie polecam kontakt z serwisem, ale możesz podać kilka szczegółów, może ktoś będzie miał jakieś doświadczenia:
- jak długo TV gra przed wyłączeniem?
- czy trzaski słychać tuż po, czy po pewnym czasie?
- model TV

wiejak
Początkujący

Tak z prosto z głowy mogę powiedzieć, że:
- musi raczej się nagrzać - pewnie godzina pracy
- trzask jest tuż po wyłączeniu
- KDL 40W5500

slawek.u
Początkujący

wiejak napisał(a):

- trzask jest tuż po wyłączeniu

Zerknij na mój post z tego tematu poniżej, odszukaj go zaczyna się od słów "Z innej beczki":
www.forum.sony.pl/viewtopic.php?f=57&t= ... a&start=40

Też o to pytałem i jest to normalne...

wiejak
Początkujący

jak dobrze widzę- to wspominasz o dźwięku podobnym do włączającego sie tv

ja mam na myśli dźwięk o wiele głośniejszy - jakby plastik się odkształcał - trzask w dosłownym sensie słowa

slawek.u
Początkujący

Reklamuj, coś masz ten TV chyba jednak felerny..... Może się odezwie CS Bielsko z Sony i Ci pomoże. A jak nie, to odszukaj Go tu w tematach tu na forum i napisz do Niego prywatną wiadomość z prośbą o zainteresowanie i pomoc....

oldguest
Początkujący

Może się odezwie CS Bielsko z Sony i Ci pomoże.

Jeśli ten dźwięk nie przypomina przekaźnika (który się wyłącza parę minut po normalnym wyłączeniu telewizora) to serwis się takimi sprawami zajmuje.
W przypadku serwisu ten link może być pomocny :smileyarrow:

TechnikPL
Początkujący

Mam to samo u siebie. Krótko po włączeniu i jak długo tv chodzi to po wyłączeniu też słychać trzaski. Według mnie to normalne. Lampy swoje ciepło wydzielają więc jakieś elementy muszą się nagrzewać i nieco odkształcać. Mam 5 lat gwarancji na ten TV, więc jak coś będzie się działo w związku z tymi trzaskami to zgłoszę. Poprzednio miałem 32 V2500 i też trzaski występował, ale mniejsze.

profile.country.PL.title
kondziak
Poszukiwacz

Panowie w tych naszych "Bravijkach" faktycznie coś jest. Przy włączeniu telewizora na "analogu" potrafi wydać taki dzwięk jak kiedyś uszkodzony potencjometr w starych radiach jak się dodawało głosu (jakby miał wyskoczyć głośnik :D ). Przy ogladąniu na "cyfrówce" też potrafi zerwać dzwięk przy jakiejś dynamicznej akcji (np. wybuch w filmie). Są to jednak rzadkie zjawiska.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

W każdym telewizorze jakiś czas po wyłączeniu jest specyficzny dźwięk. Być może w waszych odbiornikach jest on bardziej intensywny, albo jak zauważył TechnikPL - wynika to z nagrzewania. Jeśli macie cokolwiek niepokojącego najlepiej zgłosić na serwis.