anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Bravia Sony XR-65X95J

profile.country.PL.title
basiax4500
Poszukiwacz

Bravia Sony XR-65X95J

Witam, jestem tu nowa. Posiadam telewizor od dwóch tygodni model jak w temacie. Mam kilka pytań do użytkowników.

1. Czy telewizor odtwarza na głośnikach telewizora dźwięk Dolby Atmos, ścieżka dźwięku w Netflixie ustawiona na Dolby Atmos. W ustawieniach dźwięku w telewizorze brak jakichkolwiek informacji i możliwości ustawienia ścieżki Dolby Atmos. W telewizorach Philips po włączeniu takiego filmu z dźwiękiem Dolby Atmos wyświetla się na ekranie dymek przez 2/3 sekundy z informacją o dekodowaniu Dolby Atmos.

2. Na stronie sony.pl w specyfikacji tego modelu jest informacja, że telewizor posiada pamięć wewnętrzną wbudowaną 16 GB. W menu telewizora po wejściu w ustawienia pamięci jest informacja "wewnętrzna pamięć współdzielona z wyjątkiem obszaru zarezerwowanego dla systemu miejsce do przechowywania 4,4 GB". Na telewizorze przez 2 tygodnie od zakupu zrobiłam aktualizacje oprogramowania oraz wgrałam kilka aplikacji. Pojawił się komunikat o kończącym się miejscu w pamięci. W tej chwili mam wolnego miejsca do przechowywania 0,5 GB i pytanie co będzie dalej. Usunęłam dane w pamięci podręcznej w aplikacji, dzięki czemu zrobiło się trochę miejsca. To jak to w końcu jest, czy ten telewizor ma wbudowanej pamięci 16 GB skoro dla użytkownika zostaje trochę ponad 4 GB? Zainstalowałam aplikację AIDA64 i po wejściu w system pokazuje całkowitą pojemność pamięci wewnętrznej 4 GB. Jeśli ktoś może mi udzielić informacji to bardzo będę wdzięczna. Boję się, że w przyszłości telewizor może się mulić z powodu małej ilości pamięci. Mój stary telewizor Philips posiada całkowitą pamięć wewnętrzną 10 GB. 

1 ODPOWIEDŹ 1