anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Świergotamy?

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

Świergotamy?

Witam, nazywam się Krzysztof i od kilku godzin nie świergotałem.

profile.country.pl_PL.title
Quartz.
Użytkownik

trebor napisał(a):

pochwal się jak Ci się to udało, coby kiedyś innym było łatwiej ;)

No to tak:
- na początek, jak się zorientujemy że partycja poszła w kosmos, to nie należy rozpaczać, bo są spore szanse że uda się to odzyskać

- podstawą jest nienadpisywanie danych (nie można instalować programów do odzyskiwania itp.)

- dobrze jest na drugim komputerze pobrać sobie Ultimate Boot CD i wypalić obraz na płytę bootowalną

- z tej płyty uruchomić komputer, wybrać narzędzie Test Disk(ja akurat używałem tego, bo jest darmowe i ma wysoką skuteczność w poszukiwaniu zaginionych tablic partycji. Ludzie polecają też DMDE, ale wg mnie ma gorszy interfejs, i mniejszą skuteczność)

- jak już uruchomimy Test Diska, to trzeba zanalizować strukturę dysku, wybierając odpowiednią opcję. Potem Quick Search (u mnie nie dało rady) lub Deep Search (około 10 godzin :P ale skuteczne)

- program powinien odnaleźć partycje istniejące (i tak oznaczone jako usunięte) i tą której szukano. Na tym etapie można przejrzeć, jakie pliki znajdują się na partycji, i pokopiować sobie najważniejsze na inny dysk

- potem należy odpowiednio poprzedzielać strukturę (bootowalna, podstawowa, logiczna) i zapisać do sektora MBR

- prawdopodobnie zostanie usunięty Boot Manager od uruchamiania systemu, więc trzeba posiłkować się albo płytą instalacyjną Windowsa, albo Windows Repair Disc

- należy wybrać opcję naprawy rozruchu systemu, i po udanej próbie, powinien się uruchomić system z wszystkimi danymi / partycjami.

Dosyć skrótowy opis, ale daje zarys postępowania w takiej sytuacji.

profile.country.PL.title
akamel.
Doradca

Najlepiej nie usuwać partycji.
Nawet sformatowana partycja zawiera informacje(kasujemy tylko ścieżki dostępu do danego pliku). Sformatowanie przez zapisanie w każdym klastrze odpowiedniego parametru, usuwa wszystkie dane(bo fizycznie jest kasowany każdy klastr partycji, dysku..). Nie pamiętam już tej komendy w DOSie, ale nie mam nic do ukrycia więc po co mam pamiętać. :c10

Quartz.
Użytkownik

Wiadomo, że najlepiej byłoby nie usuwać... ale podczas instalacji systemu dostałem komunikat że nie można zainstalować na wybranej partycji (wydzielona wcześniej z innej partycji) i mi wzięło usunęło obie :c7

Ale grunt że odzyskane :c20

profile.country.PL.title
piotruso
Znawca

trebor napisał(a):

ciekawe co tam Hamilton nawywija i czy Vettel coś zdoła, teraz będziemy mogli dopiero zobaczyć jak dobrym jest kierowcą :nauseated_face:

Hamilton nie nawywijał a Vettel dał radę, dobrym kierowcą jest. No i fajnie wyścig wyglądał.

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

sportowa niedziela :c20
Szkoda JJ, ale i tak zaszedł daleko. Mam nadzieję, że teraz będzie mu lepiej (chociażby finansowo). Widać było, że dziś był po prostu zmęczony. Młody jest, wyrobi się :D

Na F1 się nie załapałem, ale poszukam w wolnej chwili galerii, bo lubię dobre foty oglądać. Chyba, że macie/widzieliście gdzieś dobre kadry z toru?

Weekend dobiega końca, mam nadzieję, że wszyscy dotarli do domu szczęśliwie i na spokojnie.
Ja nie chciałbym dziś przemierzać kraju....spory ruch :c20

Starosta.
Początkujący

:c37
Weekend się kończy a do mnie zaczyna się chróbsko lepić :c14

A muszę wytrzymać w tym tygodniu, bo mam na rano to roboty.
Co oznacza, że tydzień z treningami :D A tego sobie nie odpuszczę :c20

Chyba, że nie będę miał innego wyjścia :rolling_eyes:

Pozdrawia Starosta :grin:
kuraq.
Poszukiwacz

:c37
Na koniec weekendu się niesamowicie najadłem przepysznym chińskim jedzeniem, mniam! :D

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

U was też taka 'piękna' deszczowa pogoda?
Autko oddane,lista nieco dłuższa niż mi się wydawało, ale co tam. Najważniejsze, że będę mieć czujniki parkowania :nauseated_face:

c.d.n.
Poszukiwacz

Parkowania będziesz miał już gotowe? I czujniki?
Fajnie-fajnie! :nauseated_face:

Edit:
wyedytowałeś, a ja na wałka wyszedłem :smileyevil:

:slight_smile:

profile.country.PL.title
krzys1977
Poszukiwacz

Witam w ten nielubiany poniedziałek. :c44
Jutro idę na szkolenie BHP, czyli laba od gruby. :slight_smile:

A 700 & VG-C70AM | SONY 100/2.8 macro | TAMRON 17-50/2.8 | SIGMA 70-200/2.8 EX APO DG II HSM | SONY HVL-F58AM | SONY HVL-F42AM | Velbon Sherpa 600