Podziel się wrażeniami!
Witam,
(przepraszam, jeśli zły dział)
Proszę o informacje w jaki sposób, jeśli to w ogóle możliwe można ustawić aby TV rozpoznawał źródło sygnału przesyłanego przez amplituner i automatycznie zmieniał ustawienia obrazu pod to źródło.
Podłączone mam tak:
Komputer PC pod gniazdo GAME w amplitunerze
Dekoder NC+ pod tv sat
Odtwarzacz bluray pod BD
Amplituner podłączony do tv dobrym kabelem hdmi pod wejscie z arc hdmi 3.
I teraz tak, jeśli korzystam ze źródła PC to chciałbym, żeby tv zmieniał obraz w tryb GRA. Jeśli korzystam z odtwarzcza bluray to na kino pro, jesli z dekodera nc+ to na kino domowe.
Myślałem, że jak kupię sobie amplituner sony to właśnie tak to będzie działać. Nie chce podłączać wszystkich źródeł pod tv, bo nie taki był zamysł.
Witam,
Podszedłbym do tematu z innej strony. Spróbuj podłączyć wszystko do TV (konsola, dekoder, Bluray, amplituner), a nie przez amplituner. Dla każdego źródła przypisz tryb pracy.
Pozdrawiam
Dzięki za odpowiedź.
Właśnie nie chce tak robić.
Chociażby dlatego, że np będę chciał posłuchać muzy z bluraya albo PC bez włączania TV.
Po drugie, ważniejszy aspekt, nie mam miejsca na tyle kabli w tunelu, który kryje kabelki. I kupiłem kabel od kompa do amplitunera 10 m praktycznie na styk. Nie dam rady przedłużyć go jeszcze o jakieś 3m, czego wymagałoby ukrycie kabla w listwach.
Wg mnie powinno być rozwiązanie, że tv rozpoznaje źródło z amplitunera. Przecież po to to jest, żeby wszystkie sprzęty podłączyć pod amplituner, a TV ma służyć jako wyświetlacz.
Kupiłem najwyższy model z dostępnych amplitunerów sony, bo średni nawet spotify nie ma :). Miałem nadzieje, że ten cały bravia sync będzie to ogarniał.
Pozdrawiam.
Zawsze można grać w gry, które nie wymagają dużo zasobów, na przykład xxxxx tutaj jest gra. Można w nią grać zarówno na komputerze, jak i na telefonie.