anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony WH CH-700. Syczenie po podłączeniu do TV

profile.country.PL.title
kwiq1984
Użytkownik

Sony WH CH-700. Syczenie po podłączeniu do TV

Cześć,

Zakupilem słuchawki Sony WH CH-700 i po połączeniu ich bezprzewodowo z telewizorem Sony XF8596 słuchawki wydobywają z siebie cichy syk i bzyczenie. Po podłączeniu do nich smartfona dziwnych dźwięków nie ma. Można by stwierdzić, że to kwestia telewizora ale do niego podłączałem masę innych słuchawek (np. Sennheiser i Edifier) i problemu nie było. 

Jak rozwiązać ten problem. Czy to może wada egzemplarza/ serii czy po prostu ten typ tak ma. 

Dodam jeszcze, że raz wymieniłem te słuchawki na inny egzemplarz i bylo dokładnie to samo. 

10 ODPOW. 10
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@kwiq1984 skierowałem sprawę do supportu - oto odpowiedź:

Czy wspomniane słuchawki są w wersji WH-CH700, czy WH-CH700N?
Warto wspomnieć o poniższym artykule:
https://bit.ly/37HSHnZ

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kwiq1984
Użytkownik

djrychu,

Są to słuchawki WH-CH700N.

profile.country.PL.title
kwiq1984
Użytkownik

Wymieniłem dzisiaj słuchawki na nową parę: jest dokładnie tak samo. Gdzie jest sa sławna jakość Sony? 

Już zrozumiałbym podłączanie jakiś słuchawek no name do randomowego telewizora, lub na odwrót. A tutaj podłączenie słuchawki Sony + telewizor Sony zawodzi na całej linii. Wykluczam kwestię BT w samym telewizorze, ponieważ przy parowaniu z innymi słuchawkami nie ma żadnego problemu. Jeszcze wykluczyłem kwestię routera Wifi oraz tych samych częstotliwości nadawania. Przy wyłączonym routerze jest to samo. Czy ktoś ma jakikolwiek pomysł na rozwiązanie? Jeżeli nie, oddam słuchawki i zapomnę o temacie. A szkoda, bo gdyby nie ten pisk byłyby idealne na moje potrzeby. 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

@kwiq1984 skonsultowałem jeszcze sprawę ze supportem - oto odpowiedź:

Czy klient ma zainstalowana najnowsza aktualizacje systemu android w telewizorze. Wersje oprogramowania może zweryfikować na naszej stronie https://bit.ly/3006zY9, wpisując dokładny model telewizora.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kwiq1984
Użytkownik

Tak. Jest najnowsza. 

profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,

Support napisał abyś skontaktował się z pomocą techniczna, aby przekazać sprawę do działu technicznego:

https://services.sony.pl/supportmvc/pl/Contact/Email?cpint=spt-footer_contact

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kwiq1984
Użytkownik

Dziękuję, juz nie trzeba. Oddałem je i wziąłem WH-XB900N. Problem po
podłączeniu z TV już nie występuje. Ewidentnie w tym modelu jest coś nie
tak z modułem Bluetooth.
profile.country.PL.title
djrychu
Expert

Witam,,

Uważam, że WH-XB900N to dobry wybór i będą Ci dobrze służyć.

Pozdrawiam

profile.country.PL.title
kwiq1984
Użytkownik

Poszedłem krok dalej i zakupiłem WH1000XM3. Teraz zaczynam żałować podmianki. WH1000XM3 dziwnie klikają w prawej słuchawce. 

Biorąc kwestię słuchawek i to jak Sony "załatwiło" brak kolejnych aktualizacji dla telewizorów z rocznika 2018 dochodzę do wniosku, że już nigdy nie zakupię sprzętu tej firmy.