anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony NWZ-B153

profile.country.pl_PL.title
chris91r
Początkujący

Sony NWZ-B153

Podobne tematy były już poruszane jednak nie znalazłem jeszcze zadowalającej mnie odpowiedzi. Otóż, podany w temacie odtwarzacz mp3 gra zbyt cicho i przy słuchawkach jakich używam nie spełnia moich wymagań. Jest w tych modelach jakiś ukryty dostęp do "service menu"? Albo ma ktoś jakiś inny sposób na rozwiązanie tego problemu? Podróżując pociągiem/autobusem odgłosy z zewnątrz zagłuszają muzykę i staje się to uciążliwe.

Słyszałem coś o jakichś europejskich restrykcjach ograniczających głośność odtwarzaczy ze wzgl. na ochronę słuchu. Nie chciałbym aby się okazało, że chcąc postawić na jakość, kupiłem niewypał soniaka, który gra gorzej od taniej podróby za 40zł.

Byłbym wdzięczny za jakąś odpowiedź.
Pozdrawiam.

5 ODPOW. 5
trybas
Początkujący

Hello :c37
Im wyższa jakość nagranej piosenki tym odczucie poziomu dźwięku będzie większe.

Przykładowo:
Zgrywając piosenkę z Youtube i tak nie uzyskamy fajnej jakości dźwięku, a jeżeli ją dodatkowo podbijemy to wiele ona straci, masa dźwięków stanie się słabo słyszalna.

chris91r
Początkujący

Niedokładnie o to mi chodziło. Większość zgranych plików mp3 mam w jakości 320 kbps, więc nie ma zastrzeżeń co do nich. Chodzi o to, że na maksymalnej głośności mp3-ójki, odtwarzanie każdych plików mogło by być wzmocnione o kilka decybeli. Nie wiem tylko jak tego dokonać.

tomdm-----
Początkujący

Jeśli używasz słuchawek z pudełka razem z odtwarzaczem :) czyli MDR-E804YLP (absolutna tania podstawka) to pomyśl nad ich wymianą na coś chociażby dokanałowego, "odcinając" się od otoczenia, a wtedy okaże się że zakres głośności odtwarzacza w zupełności wystarczy, a nawet będziesz miał zapas. Są słuchawki i słuchawki :c20.

chris91r
Początkujący

Zmieniłem podstawowe słuchawki na nauszne Philips sph2000, lecz te właśnie wymagają większej mocy od urządzenia. Myślę, że masz rację: chciałem wymienić sluchawki na takie, które tłumiłyby odgłosy z zewnątrz. Jednak pokusiłem się na podrubę dokanałowych słuchawek Sony EX700, liczyłem, że właśnie będą dysponowały tym wyciszaniem otoczenia- nic z tego. Co więcej są niewygodne oraz jakość odsłuchiwanych plików jest (jak na moje wymagania :P) bardzo kiepska.

Znasz jakieś wygodne, (douszne bądź dokanałowe), dobre jakościowo słuchawki najlepiej do kwoty 150zł godne polecenia? :D

oldguest
Początkujący

Za 150zł może uda się kupić EX85... W każdym razie jeśli chodzi o głośność to trzeba patrzyć na skuteczność słuchawek podawaną w dB/mW... Te EX85 mają jeden z najwyższych parametrów.