anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Problem po podłaczeniu głośnika srs xb20

profile.country.PL.title
szymix
Nowicjusz

Problem po podłaczeniu głośnika srs xb20

Po podłączeniu głośnika do ładowania świeci się kontrolka "charge" i przycisk do włączania zasilania. Przez 1.5 roku użytkowania nigdy nie mialem takiej sytuacji. Pisałem do sony serwis w celu uzyskania wskazówek do zrobić. Nie pomogło. Wysłałem głośnik na serwis (na gwarancji). Przyszedł z powrotem i sprawdziłem co się stanie po włączeniu do gniazdka. Nadal to samo. Na kartce, którą dostałem od serwisu pisało, że sprzęt działa poprawnie, proszę się zapoznać z instrukcją obsługi. W instrukcji nic na ten temat nie pisze. Problem dalej występuje. Bardzo proszę o pomoc. 

4 ODPOW. 4
profile.country.PL.title
Lajam.
Expert

Cześć!

Nie bardzo rozumiem w czym jest problem bo przy ładowaniu głośnika zawsze świeci dioda przycisku do włączenia zasilania. Przy czym świeci ona na żółto, nie na biało (kiedy pracuje z akumulatora).

Głośnik się po prostu ładuje. Po zakończeniu ładowania dioda powinna zgasnąć.

profile.country.PL.title
szymix
Nowicjusz

U mnie świeci na pomarańczowo. Ale przez 1.5 roku użytkowania nie miałem takiej sytuacji zawsze tylko dioda charge świeciła. W instrukcji też jest tylko dioda charge pokazana ze świeci.

profile.country.PL.title
mat_czok
Expert

Cześć, moim zdaniem wcześniej tego nie zauważałeś. W moich głośnikach starszej wersji SRS XB3, podczas ładowania świecą się obie diody.
profile.country.PL.title
Dario.007
Nowicjusz

Witam

Wystarczy ściągnąć aplikację Music Center ze sklepu Play. Potem połączyć się z głośnikiem za pomocą tej aplikacji.

Wejść w Settings, potem Power Option i zmienić BT Standby z ON na OFF i ten problem powinien zniknąć. Bo w tej chwili Twój głośnik jest w stanie czuwania Bluetooth. Mam nadzieję że to pomoże.