anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

[ pomocy] kupilem DVP-fx810 w USA i nie czyta plyt

nielot-----
Początkujący

[ pomocy] kupilem DVP-fx810 w USA i nie czyta plyt

witam mam problem kupilem w USA DVP-fx810 i nie czyta mi plyt DVD ???
moze tu chodzi o region ??? wiec jak mozna zmienic go??

wielkie dzieki

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
kameleon
Nowicjusz

Dokładnie chodzi o region. W USA jest 1 a w Europie 2.
Chyba Cię zmartwię ale na moją wiedzę nie ma możliwości zmiany regionu w tego typu rządzeniach... Pozostają więc chyba tylko płyty z USA...

profile.country.PL.title
RASTX.
Użytkownik

nielot napisał(a):

witam mam problem kupilem w USA DVP-fx810 i nie czyta mi plyt DVD ???
moze tu chodzi o region ??? wiec jak mozna zmienic go??

wielkie dzieki

Witam,

Potwierdzam przypuszczenie „kameleona”. Kod regionu dotyczy zarówno odtwarzaczy jak i samych płyt DVD. Polska znajduje się w regionie nr 2, natomiast Stany Zjednoczone nr 1. Aby sprzęt odtworzył nagranie, płyta DVD powinna być zgodna z kodem regionalizacji odtwarzacza.
Niestety z informacji jakie uzyskałem wynika, że usunięcie lub zmiana kodu regionu w odtwarzaczu DVD nie jest możliwa.

Pozdrawiam,
Radek

-----------------------------------------------------------------------------
Sony Europe Limited ( Sp. z o.o. ), Oddział w Polsce;
profile.country.pl_PL.title
SLAW-----
Początkujący

Niewielka liczba filmów DVD oznaczonych "REGION FREE" mogłaby być odtworzona na tym produkcie.

Wiecej informacji o regionalizacji tu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Region_DVD

Pozdrawiam

Sławek

Robert
Początkujący

Ja także potwierdzam, że problem tkwi w regionach. Można to ominąć nagrywając filmy w tzw. regionie zerowym (region free). Potrafi to kilka programów dostępnych bezpłatnie w sieci, dodatkowo programy te pozbywają się wszystkich zabezpieczeń z oryginalnych płyt. Najbardziej zabezpieczone są filmy z wytwórni SONY Pictures i z nimi możesz mieć największy problem by przystosować je do swojego odtwarzacza ale nie ma rzeczy niemożliwych ;) Przynajmniej ja nie mam z nimi problemu, procedura zgrania trwa może minutę dłużej...

gonzo-----
Początkujący

Niestety regiony to dość denerwująca sprawa...