Podziel się wrażeniami!
Witam!
Czy istnieją ładowarki sieciowe do walkmanów z serii E( np.do E436F lub E438F) ?
Są dostępne ładowarki USB. Czyli z jednej strony do prądu lub zapalniczki samochodu z drugiej strony złaczę USB do podłączenia odtwarzacza. Koszt jednego i drugiego około 80zł
A mi dziewczyna co stała na stoisku z SONY pokazała ładowarkę sieciową z wyjściem USB co wisiała nad pudełkiem z NWZ-E435F ... kupiłem ... i nie ładuje !
Ładowarka bez podanego producenta na naklejce model HW-29A output 5V - zasilanie podaje poprawnie.
Pokazuje się ikona ładowania a po odłączeniu nawet po 4 godzinach nadal niski stan baterii !
Wiec proszę, niech ktoś poda komu działa ładowarka dokładnie: producenta i model ładowarki sieciowej, aby nie musieć ładować przez komputer WALKMAN NWZ-E435F seria E.
W SilesiaCityCenter nie potrafili mi powiedzieć czy są ładowarki, natomiast dostałem ulotkę akcesoriów do Walkman-a gdzie jednak są ładowarki, dziwne że na stronie SONY też o nich nie piszą i tylko są w ładnej kolorowej ulotce.
Dla zainteresowanych symbol ładowarki SONY: AC-NWUM50 - sprzedawca nie umiał tego znaleźć w swoim komputerku.
Może i stacja dokująca potrafi ładować ale to niech się wypowie ten kto kupił i używa.
My mamy takie Sony AC-U50A ale nie sprawdzałem czy akurat ten model ładuje. Wcześniejsze na pewno.
Tą AC-NWUM50 ja w swoim komputerku potrafię znaleźć na zamówienie 75zł w SSC też to potrafią tylko trzeba kierownika poprosić.
to proszę niech to ktoś sprawdzi i powie czym mogę ładować bez użycia komputera
Od przesłana na PRV.
no właśnie mam ten sam problem.
czy ktoś mógłby mi objaśnić jak ładować odtwarzacz innym sposobem niż przez komputer?
i czy to jest w ogóle możliwe?
Ja po poszukiwaniach wielkich w końcu dostałem ładowarkę w salonie SONY: AC-U50A
http://www.sony.pl/product/paa-ac-adaptors/ac-u50a/tab/overview
Ładuje dobrze, pojawia się symbol ładowania czyli kompatybilna.
PS. Dla zainteresowanych mój walkman już był w serwisie na wymianie baterii i mimo tego mam dalej zastrzeżenia co do żywotności baterii.
Uwielbiam telefony Sony-Ericsson, dlatego już daruje sobie wojowanie z serwisem, mimo że na moim osiedlu jest w Katowicach.
Do odtwarzaczy Sony z serii E można podłączyć większość dostępnych na rynku ładowarek sieciowych, np. Vedia
http://www.vedia.pl/,6,,,,11,download_details.php
NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ BO MIAŁEM PODOBNE I NIE ŁADOWAŁO
Zanim napiszesz sprawdź i podaj dokładnie na jakim modelu sprawdziłeś bo jest ich kilka !