Podziel się wrażeniami!
Mój problem wynikł z tego że kolega złamał coś w słuchawkach Sony V150 i można jedną z nich wyginać w obie strony a wcześniej nie można było w żadną. Kupiłem je niecałe 3 tygodnie temu. Moim pytaniem jest czy serwis sony naprawi to i mam fatygować się do nich czy mam kombinować jak naprawić to. Szkoda mi z nich zrezygnować i kupić kolejne bo mam je dopiero 3 tygodnie. Więc jak by ktoś miał taki sam problem co ja albo wiedział czy sony rozwiąże mój problem to piszcie
sorki że tak późno ale teraz dopiero pojechałem do sklepu
firma odesłała mi słuchawki i potwierdzenie wymiany w sklepie gdzie to zakupiłem
pojechałem do sklepu i tam miły pan wziął słuchawki oraz to potwierdzenie i dał mi nowe słuchawki
I za to lubię Sony. Za podejście do klienta. Sam podobnie byłem potraktowany przez nich i jestem zadowolony z całego serwisu, który mnie zestresował strasznie (dawno temu ale włos jeży się na głowie do dziś ).
Wiadomo, że każdy przypadek jest rozpatrywany indywidualnie ale cieszą takie małe gesty.http://dittotranslation.com/wp-content/uploads/2010/04/Ok-Sign.jpg