Podziel się wrażeniami!
Witam,
proszę o szybką pomoc, gdyż niedługo wyjeżdżam na wczasy 😉
Zainstalowałem radio Sony XAV - AX100C2 w Hondzie CR - V III (2007). Po podłączeniu wszystkich potrzebnych kabli oraz przejściówek, radio: załącza się, widzi mikrofon, widzi telefon, nie widzi anteny. Po załączeniu aplikacji radia słychać tylko szum. Antena w moim samochodzie nie jest ani wbudowana w tylną, ani w boczną szybę. Przejściówka zawiera 2 kable: jeden przechodządzy w zwykłe złącze do radia, a 2 w niebieski kabel, którego nigdzie nie podpięliśmy - nie ma on nawet żadnej wtyczki na końcu. Czy musimy coś dokupić? Co poprawić w montażu? Dziękuję za odpowiedź 😀
Witam,
opis jest trochę zbyt ogólny i trudno na jego podstawie zdiagnozować problem, a może być ich kilka: od nieprawidłowej instalacji, przez nieprawidłowe funkcjonowanie anteny do usterki radio-odtwarzacza (co najmniej prawdopodobne). Najlepiej skonsultować się ze specjalistycznym warsztatem, gdzie uzyskasz kompleksową pomoc. Możemy polecić Ci warsztat, tylko podaj jaka okolica Cię interesuje.
Pozdrawiam
Witam,
Antena jest sprawna. Poszukałem informacji w internecie na temat problemu i doczytałem, że niebieski kabel wzmacniacza anteny (AMP REM) trzeba podpiąć do 13 pinu złącza zasilania. Czy dobrze myślę?
Witam,
Niewątpliwie, jeżeli antena jest wyposażona w wzmacniacz sygnału potrzebuje ona dodatkowego zasilania.
To, w jaki sposób zasilanie aktywnej anteny powinno być połączone, definiuje producent samochodu. Robiąc to nieumiejętnie można uszkodzić antenę, radio-odtwarzacz lub samochód. Z tego powodu, jako firma Sony zalecamy montaż naszego sprzętu w specjalistycznym warsztacie, który zrobi to fachowo, a w razie jakichkolwiek nieprawidłowości bierze odpowiedzialność za montaż.
Pozdrawiam
Witam,
po podłączeniu kabla dodatkowego zasilania anteny do kabla REM OUT ze złącza zasilania, radio grało z dużymi szumami. Czy podpinamy dobrze kabel? Zależy mi na własnym montażu radia