Podziel się wrażeniami!
Witam.
Problem jest następujący:
Posiadam mp3 sony model nwz-w252.
Nie wykrywa go w moim komputerze, w menadzerze urządzen widnieje jako odnaleziony lecz posiada status kod 10.
Sterowniki aktualne oraz odinstalowane i instalowane spowrotem- wszystko bez zmian. Idąc dalej tym tropem odinstalowalem sterowniki i odszukalem urzadzenie: ppm->kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej-> skanuj w poszukiwaniu zmiany sprzetu.
Pojawil sie jako WALKMAN w moim komputerze lecz w momencie gdy chciałem wrzucic na niego jakies piosenki wyskoczył błąd "połączenie zostało utracone lub sprzęt został odłączony.
Nie wykrywa go oryginalny program.
Bateria naładowana (wiem ponieważ przez zabieg w/w wyskoczył mi również status baterii).
Sprzęt sprawdzany na trzech innych komputerach z systemem windows i nie działa na żadnym lecz był sprawdzany na apple "makintosz" i działa więc jest sprawny.
Apple nie przypisał go do siebie ponieważ był do niego podłączony po wystąpieniu awarii.
Wziąłem pod uwage wirusa i kwarantanne pliku sterownika lecz nie posaiadam zadnego takiego w spisie.
Problem jest częsty na forach i nie znajduje wyjaśnienia, a zależy mi bo sprzęt wart 300 zl i do tego jest to poteżna zagadka windowsa.
Dziękuje z góry.
Kolego jaki masz system operacyjny? Czy wcześniej miałeś podobne problemy ze sprzętem? Czy mp3 podłączyłeś za pomocą podstawki?
Podsyłam kilka możliwości, zdalnie ciężko jest ustalić przyczynę, ale postaramy się coś z tym zrobić.
1. W momencie kiedy podłączysz mp3 do komputera system wykrywa sprzęt, natomiast sprzęt rozłącza się w czasie przesyłania piosenek - sprawdź czy przypadkiem nie brakuje miejsca (spróbuj usunąć niepotrzebne rzeczy - może to pomoże).
2. Spróbuj podłączyć mp3 pod inny port usb.
3. Na pierwszy rzut oka jest coś nie tak ze sterownikami. Odinstaluj jeszcze raz, wyczyść rejestr i spróbuj zainstalować przy wyłączonym antywirusie.
Jeżeli nie będzie zmian to będziemy dalej szukać rozwiązania.
Wybacz z tak późno odpisuje niestety praca i malo czasu na zycie.
Windows 7 to moj system.
Uzywam podstawki i nie moge przeslac zadnej piosenki poniewaz nawet nie widzi mi mp3. Jednakze napewno jest puste bo resetowane.
USB bylo sprawdzanych wiele i tez na wielu kopmuterach.
Sterowniki odinstalowywalem i zainstalowalem nowe nie pomoglo, tez bez antywirusa- rejestry czyscilem Cclenerem.
Nic z tego nie pomogło wszystko próbowałem wczesniej, niestety... ale bardzo dziekuje za pomoc i czekam na dalesze pomysły musi byc jakies wyjscie z tego impasu.
Bardzo dziekuje.
Polecam kontakt z POMOCĄ TECHNICZNĄ SONY. Opisałeś problem i powiem Ci szczerze, że przydałoby się aby serwis zajrzał do środka.