Podziel się wrażeniami!
hej,
Potrzebuję pomocy. mój tv bardzo często traci dźwięk. Jedyne co go przywraca to ponowne uruchomienie. Nie wiem co sie dzieje. TV mamy zaledwie 4 lata, a już cos nie dobrego z nim sie dzieje.z obrazem rowniez co jakis czas wystepuje problem. Zawiesza się na jednym kanale. Przełączam na kolejne programy a obraz ciągle ten sam, zatrzymany na stopklatce. Może ktoś miał podobny problem . Co robić?????
Póki co mam dźwięk i obraz nie zawiesza sie. U mnie wygladalo to tak: <ustawienia> oglądanie telewizji>kanały>ustawienia kanałów>ustawienia cyfrowe>konfiguracja aplikacji interaktywnej>
dalej jak napisala poprzedniczka
Dzięki za szybką odpowiedz, niestety po znalezieniu tej funkcji wyglada na to jakby suwak był domyślnie wyłączony tzn ze to ustawienie nie było aktywne, a tym samym wszystkie inne ustawienia bez włączenia są zablokowane.
U mnie problem braku dźwięku występuje głównie ma netflix / player / hbomax czy u Ciebie również wyglądało to podobnie czy tylko w czasie oglądania normalnej tv z „kabla” / dekodera
daj znać bo wydaje mi się to dość istotna kwestia
Brak dźwięku pojawiał sie raczej na zwykłych programach z kablówki. Nie kojarze zeby zepsuło sie na tego typu portalach
u mnie dźwięk znika na kanałach naziemnych, Netflix, HBO Max, Disney+. To co proponuje Pomocniczka nie jest rozwiązaniem problemu, również dobrze ja mogę dać radę, kupcie sobie soundbar bo przez soundbar dźwięk nie zanika, może support wziąłby się w końcu za poprawę ostatniej wersji oprogramowania bo zanikanie dźwięku to nie jest jedyny problem, te wszystkie wady powodują że nie możesz nawet odsprzedać takiego telewizora bo jak ktoś poczyta w sieci opinie i problemy na forach to takiego bubla nie kupi
Otóż nie kolego soudbar nie zawsze rozwiązuje temat. jak ma się więcej urządzeń podpiętych to również jest problem z dźwiękiem na soundbarach ten telewizor to jest jeden wielki cyrk, w serwisie nie potrafią albo nie chcą zweryfikować wady związanej z dźwiękiem, u mnie kretyni próbują zwalić to ma podpięte po hdmi 2.1 ps5 ( które wspomnę ma boku w czasie wady jest zawsze wyłączone ) niestety osoby robiące weryfikacje nie biorą pod uwagę aspektu ze testowałem również tv bez podpiętych jakichkolwiek urządzeń i mimo to wada ciagle jest. Na pale serwis wymienił płytę główna ( oczywiście nic nie dało) i pomimo rozszerzonej gwarancji Sony się wypielo, Sony Center i CEO firmy również jest lekko ułomny biorąc pod uwagę ze w momencie zgłaszania wady wyszedł z założenia ze chce wyłudzić zwrot pieniędzy za telewizor ( prawo rekojmi ? ) niestety Polska przez Sony jest traktowana jako Bangladesz 3 świat, i z tego co widziałem Sony globalnie w naszym kraju ma wywalone na to co się dzieje z produktem po zakupie, a na pewno liczą na to ze konsument machnie ręka i temat zostawi.
U mnie sytuacja jest o tyle śmieszna i kuriozalna ze Sony w mailach przyznało się wprost ze wada braku dźwięku i restartow jest im doskonale znana, a mimo to później probowali odkręcić sytuacje ze takiego zdarzenia nie było i tv jest w pełni sprawny.
sprawa zostanie zgłoszona do rzecznika praw konsumenta, uokik zarówno Sony jako gwaranta i miganie się od rozwiązywanie problemów jak i Sony Center który nie respektuje prawa rekojmianego, jak to nic nie da to cóż chętnie pójdę bawić się w sądzie… zastanawiam się czy tematu szeroko nie opisać gdzieś, ale z tego co widzę wiele osób tak robiło i zbyt dużo nie wskórali…
takze nikomu nie polecam Sony pomimo wieloletni konsument ich produktów