anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

tv + dekoder

Mauret-----
Początkujący

tv + dekoder

Witam wszystkich.
Mam mały problem, rozwiązania nie znalazłem ani w instrukcji ani na infolinii więc piszę tutaj.
Mam 40P5600, do odbioru kanałów używam tylko dekodera polsatu i dlatego chciałbym żeby tv po włączeniu od razu przechodził na AV, bez konieczności grzebania w menu. Pani na infolinii stwierdziła że u niej po wyłączeniu tv na av po ponownym włączeniu znów jest av, tymczasem u mnie nie ;). Ewentualnie żeby po włączeniu dekodera przechodziło automatycznie na av tak jak miałem w poprzednim odbiorniku. Coś takiego da się zrobić? Z góry dzięki za odpowiedź.

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Przez jaki port masz podłączony dekoder? Jeśli przez HDMI, to tu może być różnie. U mnie również po wyłączeniu telewizora na jednym wyjściu, włącza się ponownie na tym samym. Możesz spróbować zmienić port na inny, zresetować ustawienia telewizora. Jest też opcja w menu, która ukrywa nieużywane porty. Czyli generalnie jak masz ileś wyjść HDMI, SCART itp. a korzystasz tylko z jednego, to możesz resztę wyłączyć i zostawić tylko to z którego korzystasz.