anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Tryb obrazu - Brakuje trybów obrazu???

ambler-----
Początkujący

Tryb obrazu - Brakuje trybów obrazu???

Witam wszystkich,

posiadam model 5740, czy możecie mi wyjaśnić dlaczego w instrukcji obsługi jest kilka trybów obrazu: żywy, standardowy, własny, kinowy, sport, gra, grafika itp, a u mnie w menu można wybrać tylko spośród własny, standardowy i żywy, pozostałych trybów brak!

40 ODPOW. 40
Piratus
Początkujący

gggrzybowscy napisał(a):

......Tylko co na to,ambler,Piratus i swiatlo,bo czy Oni w czasie zakupu,wiedzieli czy nie,że w tych modelach nie ma wszystkich trybów,.......

Nie wiedziałem że nie ma wszystkich trybów (może są a musi je sterować pilot od w5500). Mnie osobiście nie przeszkadza ich brak. I nie będę z tego robił jakiejkolwiek awantury. Ustawiony mam tryb "własny" i dobrze mi z nim :D . Jak zapodam jakiś fimik tryb Theatre i cacy. Może z początku ktoś sie bawi zmienia kombinuje z trybami później i tak ustawiony jest na jednym ;-) . Ale fakt faktem powinna być informacja ze strony SONY o różnicach (braku trybów). Nie mam skąd w tym momencie pożyczyć pilocika do W5500 , przetestował bym czy faktycznie działa to scene na modelu w5740.
Pozdrawiam

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Nie wiem, czy zmiana softu jest tańszą opcją... Zależy z której strony patrzeć. Jeśli od konsumenta, to tak. Jeśli od firmy, to wprowadzenie chyba dosyć znacznych korekt w MENU (odblokowanie trybów z poziomu MENU) może być dużo bardziej kosztowne.
Sprawdziłem na swoim W4500 te tryby. Oczywiście przełączałem na różne kanały, związane z tematyką danego trybu. Mój wniosek: wolę sam skalibrować obraz, aby był dostosowany do tego jak ja chcę. Faktem jest, że mam dziwny gust, większość osób nie lubi ustawień jakie preferuje. Drażnią mnie jaskrawe, żywe kolory, mocne podświetlenie i wysoki kontrast. Wolę obraz stonowany, spokojny, coś jak w kinie. Dlatego dla mnie do filmów mistrzowski jest tryb Theatre. Poza tym na innych programach mam stosunkowo większy kontrast, większe nasycenie kolorów.

EDIT,
Nie zauważyłem wypowiedzi poprzednika. Co do tych funkcji, mam właśnie tak samo, opisałem to. Ustawienia własne plus tryb Theatre i więcej do szczęścia nie potrzeba. Chyba, że ktoś lubi ciągle zmieniać ustawienia, to tryby są idealne...

pulsar41
Początkujący

TV 5740 zakupiony 10-09-2009, przycisk scene jest obok theatre, tryby dostępne, pilot z obsługa pozostałych sprzętów!

swiatlo6
Poszukiwacz

A możesz podać jaki masz model pilota?

Zimny_
Użytkownik

pulsar41 napisał(a):

TV 5740 zakupiony 10-09-2009, przycisk scene jest obok theatre, tryby dostępne, pilot z obsługa pozostałych sprzętów!

Może po Waszych uwagach ktoś skorygował ten problem :D

swiatlo6
Poszukiwacz

Przy W5740 standardowo jest pilocik RM-ED012 może zaczeli dodawać pilocik od Z5500 (model pilota RM-ED019) i tam faktycznie jest dodany ten przycisk.

pulsar41
Początkujący

Pilot z Z5500.

zdmbm-----
Początkujący

Prośba do posiadaczy W5500 - jestem posiadaczem W5740 i proszę o podanie ustawień obrazu dla opcji kinowy i sport. Z góry wielkie dzięki!!!

slawek.u
Początkujący

Kino:
Podświetlenie 5
Kontrast 90
Jasność 50
Nasycenie 50
Temperatura barw ciepłe2
Ostrość 3
Redukcja zakł. wył.
Redukcja zakł MPEG wył.
Motionflow wył.
Tryb filmu Automat1
Korekcja czerni wył
Zaaw. zwiększ kontrastu małe
Gamma standartowy
Reszta ustawień wył.

Sport:
Podświetlenie 5
Kontrast 90
Jasność 45
Nasycenie 65
Temperatura barw neutralne
Ostrość 15
Redukcja zakł. mała
Redukcja zakł MPEG mała
Motionflow wyskoie
Tryb filmu Automat1
Korekcja czerni średnia
Zaaw. zwiększ kontrastu średnie
Gamma +1
Reszta ustawień wył.

swiatlo6
Poszukiwacz

Tryb kino można uzyskać przyciskając przycisk „THEATRE” (dla ułatwienia jest to przycisk pomarańczowy). Zmienia się też automatycznie dźwięk przestrzenny na kinowy.