Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich,
posiadam model 5740, czy możecie mi wyjaśnić dlaczego w instrukcji obsługi jest kilka trybów obrazu: żywy, standardowy, własny, kinowy, sport, gra, grafika itp, a u mnie w menu można wybrać tylko spośród własny, standardowy i żywy, pozostałych trybów brak!
TAK, to wszystko jest w instrukcji, nie wiem dlaczego się dublujecie, tu chodzi o to, że TYCH OPCJI model 5740 NIE MA
Też posiadam model 5740 i jest dokładnie tak jak pisze ambler po wejściu do menu tych opcji nie ma. Widać model ma inne menu. A jestem ciekawy jak zachował by się model 5740 po sterowaniu pilotem z modeli 5500 - klikaniu w przycisk SCENE .... Pewnie w kółko przełączane by było: "żywe, standardowe, własne". Może jakaś mądra głowa z SONY zajmie głos w temacie ?
W modelu w5740 jest możliwość wyboru trybu gra, sport itd. Niestety potrzebny jest do tego pilot od w5500. Tryby te można wybrać tylko za pomocą przycisku scene. Sądzę, że jest to błąd Sony z menu głównego nie ma możliwości wybrania tych trybów spowodowane jest to skopiowaniem części oprogramowania z serii z4500 (tak mi się wydaje) tam nie było trybów sport, gra itd. Może Sony zrobi poprawkę i będzie wszystko ok.
swiatlo napisał(a):
W modelu w5740 jest możliwość wyboru trybu gra, sport itd. Niestety potrzebny jest do tego pilot od w5500. Tryby te można wybrać tylko za pomocą przycisku scene. Sądzę, że jest to błąd Sony z menu głównego nie ma możliwości wybrania tych trybów spowodowane jest to skopiowaniem części oprogramowania z serii z4500 (tak mi się wydaje) tam nie było trybów sport, gra itd. Może Sony zrobi poprawkę i będzie wszystko ok.
gggrzybowscy napisał(a):
Jestem zaskoczony taką sytuacją,bo dlaczego użytkownicy tych serii są pozbawieni tych trybów za te same pieniądze.
gggrzybowscy napisał(a):
Jestem zaskoczony taką sytuacją,bo dlaczego użytkownicy tych serii są pozbawieni tych trybów za te same pieniądze.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale piszecie, że można za pomocą pilota od 5500 włączyć wszystkie tryby w 5740??
Dziwna sprawa, czy wobec tego Sony zamierza wprowadzić poprawkę np do softu w modelu 5740?
A tak po za tym to jestem zdziwiony tą sytuacją, akurat kupiłem też PS3 i zależało mi na porównaniu trybów obrazu.
Nigdy nie używałem w LCD trybów obrazu, tzn sprawdzałem jak działają, ale zawsze wolałem sam dostosować obraz do moich wymagań, poza trybem Theatre (który jest bardzo, bardzo udany). Po przeczytaniu waszych opinii i tym jak Wam szkoda nie móc włączyć pozostałych trybów, aż zmuszę się i pobawię się wieczorem.
A z tym pilotem to faktycznie niezłe niedopatrzenie - aż nie chce się wierzyć, że o takie coś można przeoczyć, nie? Chyba, że to specjalnie zrobili, ale pytanie po co...
Starczyłby pilocik od z5500 (tam już jest przycisk scene
) albo zmiana softu. Zmiana softu była by szybsza i tańsza w wykonaniu. Tylko czy Sony zmieni soft???
Do serii 4500 włącznie (V, W etc.). Wszelkie aktualizacje softu przeprowadzał serwis także zapewne wciąż jest taka możliwość, podobno w nowszych modelach jest możliwość wgrywania samodzielnie, pytanie czy to coś zmieni, trzeba się dowiedzieć już samemu (infolinia).