Podziel się wrażeniami!
Nie kupujcie telewizorów Sony!! Po paru miesiacach zobaczycie na dole ekranu czarne plamy. Przyjedzie niekompetentny serwisant (w brudnych butach wejdzie wam do pokoju) i będzie wam wmawiał ze to kurz i nie podlega gwarancji, zrobi zdjecie takie samo jakie kazalo wam zrobic i wyslac sony i pojedzie. 9005 za 5000zł. Mam ten problem ja i mój znajomy który raz w roku płaci za czyszczenie matrycy. Radze trzymac sie z dala od tej firmy. Uszczelnijcie sobie te pseudo telewizory, wyszkolcie serwisantów, naprawcie infolinie, a najlepiej przestancie sprzedawac cokolwiek. sony#tragedia
Witam nie kupowałem go pod konsole grywam od czasu do czasu więc wziąłem model wyżej cena regularna była 7900 dałem mniej bo ostatnio wymieniłem sprzęt w sklepie w którym brałem telewizor więc dostałem rabat . Co do pilota nie wiem jaki jest w Twoim modelu ja mam premium metalowy z podświetleniem z tego co się orientowałem powinno podświetlenie działać po ciemku i jak podnosisz mądry serwisant (notabene ten sam co stwierdził że matryca do czyszczenia oczywiście okazało się że jest klejona nadal czekam na telewizor jutro miną 4 tygodnie od zgłoszenia usterki po raz drugi pierwszy raz czekałem 2 tygodnie) stwierdził że jest tam żyroskop i jak poruszę pilotem to się zaświeca , nie ruszając pilota naciskam guzik i też się zaświeca , po roku guziki czarne się powycierały i się porysował od spodu materiał do kawałka obudowy najprawdopodobniej ten sam co w PS5 to czarne świecące nawet nie wiem od czego mógł się porysować leży na łóżku lub ławie . pisałem że będę na bieżąco wrzucał co dalej na razie czekam na zwrot telewizora i ekspertyzę tyle widnieje na stronie serwisu . Myślę że ekspertyza jest na moją niekorzyść i zapewne sprawa oprze się o biuro ochrony konsumenta .
Rzecznik Praw nic Ci nie pomoże, owszem może gdybyś zrobił niezależną ekspertyzę która kosztuje, choć jak masz TV warty ponad 7 tyś to warto. Nie licz na nic od Sony bo zawsze coś wymyślą, pewnie coś co masz wpisane w instrukcji obsługi.... ciekam z niecierpliwością na wynik twojej reklamacji...acha skoro tak długo masz TV w serwisie to dowiedz się czy masz o czas pobytu TV w serwisie przedłużoną gwarancję, bo ja otrzymałem informację że nie przedłuża się gwarancji na czas jak nie masz TV... Ciekawe co?
Sony ma w głębokim poważaniu co my tu piszemy , ponieważ to co my tu piszemy to tylko my widzimy , wpisz jakąś część tytułu postu i w wyszukiwarce się nic nie wyświetli . Spróbujcie znaleźć w wyszukiwarce ten artykuł ( https://community.sony.pl/t5/smart-tv/telewizory-sony-to-jakis-zart/m-p/3839638#M34090 ) wpisując jakąś część tytułu nie ma szansy , dopiero jak wpiszecie dokładny tytuł to ktoś znajdzie a i tak niewiele poczyta . Dałem tekst do korekt w Niemieckim i Angielskim dziś powinienem wstawić na facebooka posty , więc tak jak napisałem do Sony popłynie po drutach w cały świat , linki do fejsa wrzucę na to wewnętrzne forum by któryś z Panów jak będzie miał ochotę też udostępnił w swoim profilu .
Witam. Firma SONY nie chcę wystawić negatywnego komentarza:) i parę innych w linku poniżej. Pozdrawiam.
https://community.sony.pl/t5/rozmowy-ogolne/opinia-o-sony-ciag-dalszy-dramatu/td-p/3842164