anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Telewizory Sony to jakiś zart

profile.country.PL.title
SonyNajgorsze
Nowicjusz

Telewizory Sony to jakiś zart

Nie kupujcie telewizorów Sony!! Po paru miesiacach zobaczycie na dole ekranu czarne plamy. Przyjedzie niekompetentny serwisant (w brudnych butach wejdzie wam do pokoju) i będzie wam wmawiał ze to kurz i nie podlega gwarancji, zrobi zdjecie takie samo jakie kazalo wam zrobic i wyslac sony i pojedzie. 9005 za 5000zł. Mam ten problem ja i mój znajomy który raz w roku płaci za czyszczenie matrycy. Radze trzymac sie z dala od tej firmy. Uszczelnijcie sobie te pseudo telewizory, wyszkolcie serwisantów, naprawcie infolinie, a najlepiej przestancie sprzedawac cokolwiek. sony#tragedia

14 ODPOW. 14
profile.country.PL.title
D-ari.
Użytkownik

Witam nie kupowałem go pod konsole grywam od czasu do czasu więc wziąłem model wyżej cena regularna była 7900 dałem mniej bo ostatnio wymieniłem sprzęt w sklepie w którym brałem telewizor więc dostałem rabat . Co do pilota nie wiem jaki jest w Twoim modelu ja mam premium metalowy z podświetleniem z tego co się orientowałem powinno podświetlenie działać po ciemku i jak podnosisz mądry serwisant (notabene ten sam co stwierdził że matryca do czyszczenia oczywiście okazało się że jest klejona nadal czekam na telewizor jutro miną 4 tygodnie od zgłoszenia usterki po raz drugi pierwszy raz czekałem 2 tygodnie) stwierdził że jest tam żyroskop i jak poruszę pilotem to się zaświeca , nie ruszając pilota naciskam guzik i też się zaświeca , po roku guziki czarne się powycierały i się porysował od spodu materiał do kawałka obudowy najprawdopodobniej ten sam co w PS5 to czarne świecące nawet nie wiem od czego mógł się porysować leży na łóżku lub ławie . pisałem że będę na bieżąco wrzucał co dalej na razie czekam na zwrot telewizora i ekspertyzę tyle widnieje na stronie serwisu . Myślę że ekspertyza jest na moją niekorzyść i zapewne sprawa oprze się o biuro ochrony konsumenta .

profile.country.PL.title
MarcinW73
Użytkownik

Rzecznik Praw nic Ci nie pomoże, owszem może gdybyś zrobił niezależną ekspertyzę która kosztuje, choć jak masz TV warty ponad 7 tyś to warto. Nie licz na nic od Sony bo zawsze coś wymyślą, pewnie coś co masz wpisane w instrukcji obsługi.... ciekam z niecierpliwością na wynik twojej reklamacji...acha skoro tak długo masz TV w serwisie to dowiedz się czy masz o czas pobytu TV w serwisie przedłużoną gwarancję, bo ja otrzymałem informację że nie przedłuża się gwarancji na czas jak nie masz TV... Ciekawe co?

profile.country.PL.title
D-ari.
Użytkownik
profile.country.PL.title
D-ari.
Użytkownik

Sony ma w głębokim poważaniu co my tu piszemy , ponieważ to co my tu piszemy to tylko my widzimy , wpisz jakąś część tytułu postu  i w wyszukiwarce się nic nie wyświetli .  Spróbujcie znaleźć w wyszukiwarce ten artykuł ( https://community.sony.pl/t5/smart-tv/telewizory-sony-to-jakis-zart/m-p/3839638#M34090 )   wpisując jakąś część tytułu nie ma szansy , dopiero jak wpiszecie dokładny tytuł to ktoś znajdzie a i tak niewiele poczyta . Dałem tekst do korekt w Niemieckim i Angielskim dziś powinienem wstawić na facebooka posty , więc tak jak napisałem do Sony popłynie po drutach w cały świat , linki do fejsa wrzucę na to wewnętrzne forum by któryś z Panów jak będzie miał ochotę też udostępnił w swoim profilu .

profile.country.PL.title
musik811
Użytkownik

Witam. Firma SONY nie chcę wystawić negatywnego komentarza:) i parę innych w linku poniżej. Pozdrawiam.

https://community.sony.pl/t5/rozmowy-ogolne/opinia-o-sony-ciag-dalszy-dramatu/td-p/3842164