Podziel się wrażeniami!
Witam
Mam następujący problem. Po aktualizacji (najnowszej z listopada br.) dekodera Polsatu Evobox PVR nie mogę tak skonifigurować dekodera aby posługiwać się tylko pilotem telewizora. Telewizor nie chce wykryć tego dekodera (wcześniej wykrywał i wszystko działało). Może ktoś podpowie co zrobić (przywrócenie ustawień fabrycznych dekodera nie pomogło).
pozdrawiam Jacek
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Tutaj znajdziesz artykuł dotyczący Bravia Sync, spróbuj zastosować się do wskazówek: Korzystanie z funkcji Bravia Sync/sterowania przez HDMI | Sony PL
Czy próbowałeś dodać dekoder ręcznie?
Jeżeli problem nadal będzie występował, najlepiej skontaktować się z dostawcą sygnału, być może problem dotyczy aktualizacji dekodera.
Tutaj znajdziesz artykuł dotyczący Bravia Sync, spróbuj zastosować się do wskazówek: Korzystanie z funkcji Bravia Sync/sterowania przez HDMI | Sony PL
Czy próbowałeś dodać dekoder ręcznie?
Jeżeli problem nadal będzie występował, najlepiej skontaktować się z dostawcą sygnału, być może problem dotyczy aktualizacji dekodera.
Dziękuję, pomogło ale pojawił się problem z odtwarzaniem niektórych filmów w serwisie BRAVIA CORE.
Niektóre filmy się zacinają co kilka sekund a potem film dalej jest odtwarzany. Wydaje się, że nie jest to problem łącza. Podobnie jest w przypadku stałego łącza (tutaj mamy techniczne ograniczenie telewizora) jak i WiFi (mam zmierzoną szybkość 200/20 Mbit/s).
Czy coś mogę zmienić czy to problem dotyczy oprogramowania?
pozdrawiam Jacek