Podziel się wrażeniami!
Witam,
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem TV jak w tytule:)
Niestety od niedawna spędza mi sen z powiek pewien problem dotyczący podłączenia TV poprzez HDMI do kompa. Otóż po owym podłączeniu obraz zaczyna mrugać / migać tzn raz staje się jaśniejszy a raz ciemniejszy. Niby wszystko ustawione poprawnie a problem istnieje i nijak nie wiem jak się go pozbyć.
Konfiguracja kompa :
Win 7 32 bit , grafika gainward GTS 250 512MB , 2GB RAM, procesor intel dual core 2,8 i zasilacz Corsair 650, chyba to co najważniejsze podałem:)
Rozdzielczość 1920x1080, sterowniki do karty najnowsze, soft w TV zaktualizowany.
Przewody sprawne. Testowo podłączyłem laptopa poprzez HDMI i nie ma problemu. Podłączyłem też kompa do innego monitora poprzez HDMI i też nie ma problemu. Nie mam już pomysłu o co chodzi, być może ewidentnie się nie lubią te dwa zestawy w tej konfiguracji
proszę o pomoc
pozdrawiam
Poszukam rozwiązania, może coś mi przyjdzie do głowy. Napisz jaką masz wersję oprogramowania karty graficznej.
GeForce 197.45 ze strony Gainworda, ze strony nvidii też był ten sam problem.
Na poprzedniej wersji też było to samo.
Zastanawia mnie że przy innym monitorze wszystko ok i że jak zmienię częstotliwość lub odświeżanie na inną i zaraz powrócę do 1920x1080x60 lub 50 Hz to wszystko ok.
Coś się gryzie tylko pytanie co.
Może po prostu ten model karty i TV się nie lubią