anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia KDL - 32V5610 mrugający obraz na HDMI

Repsol-----
Początkujący

Sony Bravia KDL - 32V5610 mrugający obraz na HDMI

Witam,
Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem TV jak w tytule:)
Niestety od niedawna spędza mi sen z powiek pewien problem dotyczący podłączenia TV poprzez HDMI do kompa. Otóż po owym podłączeniu obraz zaczyna mrugać / migać tzn raz staje się jaśniejszy a raz ciemniejszy. Niby wszystko ustawione poprawnie a problem istnieje i nijak nie wiem jak się go pozbyć.
Konfiguracja kompa :
Win 7 32 bit , grafika gainward GTS 250 512MB , 2GB RAM, procesor intel dual core 2,8 i zasilacz Corsair 650, chyba to co najważniejsze podałem:)
Rozdzielczość 1920x1080, sterowniki do karty najnowsze, soft w TV zaktualizowany.
Przewody sprawne. Testowo podłączyłem laptopa poprzez HDMI i nie ma problemu. Podłączyłem też kompa do innego monitora poprzez HDMI i też nie ma problemu. Nie mam już pomysłu o co chodzi, być może ewidentnie się nie lubią te dwa zestawy w tej konfiguracji :(

proszę o pomoc
pozdrawiam

21 ODPOW. 21
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Poszukam rozwiązania, może coś mi przyjdzie do głowy. Napisz jaką masz wersję oprogramowania karty graficznej.

Repsol-----
Początkujący

GeForce 197.45 ze strony Gainworda, ze strony nvidii też był ten sam problem.
Na poprzedniej wersji też było to samo.
Zastanawia mnie że przy innym monitorze wszystko ok i że jak zmienię częstotliwość lub odświeżanie na inną i zaraz powrócę do 1920x1080x60 lub 50 Hz to wszystko ok.
Coś się gryzie tylko pytanie co.
Może po prostu ten model karty i TV się nie lubią :(