anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

pytanie

profile.country.pl_PL.title
gostek732
Początkujący

pytanie

Witam
Mam pytanie, kupiłem sony kdl 46V5500, aktualnie nie posiadam dekodera hd tylko sd w c+ i nie jestem zadowolony z jakości obrazu, czy jak zmienię dekoder to jakość obrazu poprawi się. Boję się czy nie pospieszyłem się z zakupem.

2 ODPOW. 2
boston-----
Początkujący

poprawi się, moim zdaniem różnica jak miedzy niebem a ziemią (choć w niebie nie byłem, to zakładam, że jest tam bardzo fajnie). Jeśli masz telewizor połączony za pomocą kabla SCART (tzw. euro złącze) to obraz nie będzie najlepszy, ale kiedy podłączysz dekoder przez kabel hdmi (albo component) odczujesz różnicę, zapewniam.

Ravi-----
Początkujący

gostek732 napisał(a):

Witam
Mam pytanie, kupiłem sony kdl 46V5500, aktualnie nie posiadam dekodera hd tylko sd w c+ i nie jestem zadowolony z jakości obrazu, czy jak zmienię dekoder to jakość obrazu poprawi się. Boję się czy nie pospieszyłem się z zakupem.

Podobne tematy masz w dziale dotyczące serii S, podłączenie przez Scart jak zawsze tłumaczę należy traktować jako rozwiązanie przejściowe kiedy nie da się wymienić całego sprzętu na nowocześniejszy na raz, ale nie należy traktować jako docelowe podłączenie. Wymiana dekoderana HD i zmiana podłączenia przyniesie odczuwalną różnice..