Podziel się wrażeniami!
Witam.Posiadam tv kablową.Po zamianie dekodera ARIVA,na kartę CAM uciązliwie występuje zjawisko pikselowania.Technicy Multimedia rozkładają ręce.Czy ktoś pomoże rozwiązać problem.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Problem rozwiązany
Zakłócenia powodował kanał zwrotny w kablu wystarczyło go wyciąć poprzez przejściówkę i obraz przestał szatkowac
Witamy
jesteśmy przekonani, że problem w tym przypadku nie lezy po stronie TV.
Pozdrawiamy
Zespół Sony
Hej,
Miałem także ten problem ale dotyczył UPC. U mnie wcześniej jak miałem dekoder to na wyjściu z trójnika koncentryk do dekodera był wpiety pod DANE tak jak modemo router. Wystarczyło przepiac przewód telewizyjny na wyjście TV z trójnika i problem pikselozy zniknął.
Pozdrawiam
Hej,
Czy poprawiło się w samsungu przed przepieciem czy po?
Pozdrawiam,
Jakub
Obawiam się, że to jes wina TV, a dokładniej ustawień. Instalowałem ten TV w nowym bloku. Jakość sygnału od operatora super, Pan z UPC pozmieniał wszystkie wtyki, rozłączał kable co szły w tym samym peszlu. Nic to nie dało. Profesjnalny tester nic nie pokazywał Pixeloza na wszystkich kanałach. Resetowałem, restartowałem i kupa. Aż w końcu wyłączyłem Wyłącz LNA jest w ustawieniach cyfrowych Nie podam Ci teraz gdzie dokładnie bo żona jakiegoś tasiemca ogląda :). Służy to podbijania słabego sygnału cyfrowego w skrócie mówiąć. Daj znac czy pomogło
pozdr