Podziel się wrażeniami!
czesc wszystkim jestem tu nowy wlasnie wczoraj kupilem sobie kdl w5500 37 ' ,sklep w ktorym nabylem ten telewizorek dal mi na niego gwarancje 24 miesiace .troche poczytalem sobie na forumi zauwazylem ze niektorzy z was,pisza ze sony ma 5 letnia gwarancje ---buuu.???????? o co kaman dzieki pozdrawiam
W nawiązaniu do tematu informuję, że na odbiorniki telewizyjne BRAVIA, Sony Poland udziela 24 miesięcznej gwarancji od daty nabycia.
Szczegółowe Warunki Europejskiej Gwarancji zostały zamieszczone na stronie:
http://www.sony.pl/article/id/1175002577055/page/1
Dodatkowo Sony Poland w okresie trwania promocji tj. od dnia 20 marca do 31 grudnia 2009 r. umożliwia bezpłatne wydłużenie tego okresu do 5 lat od daty zakupu. Aby otrzymać Gwarancję Extra należy nabyć odbiornik telewizyjny BRAVIA do 31 grudnia 2009 r i dokonać rejestracji sprzętu na stronie:
http://www.5latgwarancji.pl/
Po zarejestrowaniu produktu, na podany adres mailowy zostanie przysłany plik PDF z kartą Gwarancji Extra. Kartę należy wydrukować i zachować wraz z fiskalnym dowodem zakupu. Tylko z kompletem dokumentów, można skorzystać z prawa do 5-letniej gwarancji.
Warunki Gwarancji Extra zostały zamieszczone na stronie:
http://www.sony.pl/res/attachment/file/18/1076414762318.pdf
sebmez a telewizor był zakupiony w czasie trwania promocji? Bo to jest podstawowy warunek, jeżeli wciąż problem z rejestracją spróbuj z innej poczty mailowej, niestety na tych bezpłatnych różne rzeczy potrafią się dziać i nie trzeba się zniechęcać.
Ja musiałem zmienić adres mailowy i wtedy się udało- po kilku sekundach od rejestracji dostałem maila z gwarancją Extra do wydruku...wcześnie podawałem adres z gmaila i dwukrotnie myślałem, że dane są przetwarzane i czekałem czekałem... a przecież żeby dostać gwarancję Extra trzeba się zarejestrować do 30dni od zakupu telewizora!!! uważajcie na ten termin bo szkoda tych 3lat dodatkowej gwarancji..pzdr
Ponieważ jestem tutaj nowy to na poczatek witam wszystkich.
Ja troche z innej beczki ale temat dotyczy gwarancji.
Zakupiłem niedawno 40w5500 w polskim sklepie internetowym. Wydaje mi się że otrzymałem model ktory jest przeznaczony do dystrybucji na W. Brytanię. (był w nim równiez kabel zasilajacy z inną wtyczką, brak instrukcji obsługii w j. polskim tylko j. angielski). Czy to standardowe wyposażenie tych TV?? Do telewizora otrzymałem gwarancję europejską w kilku językach rowniez w polskim. Z tabliczki wynika że telewizor wyprodukowano w Słowacji a jego nr zaczyna sie na 900.... Czy taki model podlega gwarancji w naszym kraju, oraz czy mozna ja przedłuzyć poprzez rejestrację??
Wiem że niektore firmy umywaja ręce od bezpłatnego serwisu jeśli telewizor nie był przeznaczony na rynek polski, stąd te moje wątpliwości.
Może ktoś jest zorientowany w sprawie i coś podpowie.
Pozdrawiam
Jeśli masz gwarancję międzynarodową, to nie ma problemu. Co do wersji LCD, niestety niektóre sklepy sprowadzają towar z zagranicy i sprzedają w Polsce. Dotyczy to nie tylko LCD, ale praktycznie wszystkiego. Mam maszynkę do golenia Philipsa kupioną w polskim internetowym sklepie, ale przez sklep zamówioną z Niemiec i również bez instrukcji. Gdzieś czytałem, ze sprzęty puszczane min, na polski rynek są droższe, ponieważ mają polskie menu. Sprzęty z krajów których języki są uważane za bardziej uniwersalne, są tańsze. Nie wiem na ile to jest prawda, ale ciekawa sprawa.
Co do przedłużenia gwarancji, przeczytaj regulamin. Nie zaszkodzi spróbować rejestracji (w końcu kupiony w Polsce). A LCD ma polskie menu?
Tak, LCD ma polskie menu. Tylko czy serwis nie bedzie stwarzal problemów??
Jeśli ma polskie menu, tzn że najprawdopodobniej był robiony na Europę Wschodnią, i chyba nawet na Polskę. Gwarancja międzynarodowa obowiązuje w większości krajów. Na gwarancji powinieneś mieć wszystko napisane. Moim zdaniem nie będzie żadnych problemów, zresztą obyś nie musiał skorzystać z niej Z rejestracją produktu na stronie Sony też nie powinno być problemów. Masz tam regulamin, który warto przejrzeć. Zresztą, dla pewności możesz zadzwonić na serwis i dokładnie dowiedzieć się co i jak. Ale dla mnie jest wszystko OK (oczywiście, jeśli masz paragon lub fakturę zakupu).