anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

DVB-T2

Andrzejwrobel10
Nowicjusz

DVB-T2

Temat dotyczy modułu DVB-T2, który od 2022 roku będzie wymagany we wszystkich tv. Niespełna pół roku temu kupiłem telewizor Sony KDL-40WE660, który zgodnie z informacjami w mediach jest już telewizorem "starym" , ponieważ bez specjalnego dekodera nie będzie można na nim odbierać programów. Z informacji internetowych wynika, że telewizorów bez modułu DVB-T2 od dawna już się w Europie nie sprzedaje, jednak kupiony przeze mnie telewizor nadal jest w ofercie Sony. Wiem, że to zmartwienie "na zapas", ale irytuje mnie fakt, że mój półroczny telewizor już jest "stary".

11 ODPOW. 11
profile.country.PL.title
brysiu54
Poszukiwacz

Podobno zmiana nadawania bardziej podyktowana jest udostępnieniem częstotliwości dla telefonii 5G i może być wymuszona szybciej niż nam się wydaje. Nie jest to wcale podyktowane troską o jakość odbieranego przez nas sygnału (choć niewątpliwie taka nastąpi).

profile.country.PL.title
rafal641
Poszukiwacz

Jestem bardzo rozczarowany i zniesmaczony zakupem telewizora  Sony KDL-40WE660. Mało tego że na matrycy w ostatnich dniach gwarancji pojawiły się pasy i telewizor został wymieniony na nowy to jeszcze teraz problem z obsługą DVB-T2 przy pełnej obsłudze kodeków. Cena jaką za niego zapłaciłem była dość wysoka na tle konkurencji.. Pomału zaczynam się leczyć z zaufania do marki. Tacie też poleciłem zakup tego telewizora i ma ten sam problem. Szwagier się ze nie śmieje bo kupił w tym czasie znacznie tańszy i nie ma tego problemu. Wielkie rozczarowanie z mojej strony. Może jednak firma coś z tym zrobi bo aktualizacja oprogramowania nie pomaga. Telewizor jest jeszcze na gwarancji a trzeba się będzie opierać na zewnętrznym dekoderze. SUPER SONY !!!

Tagi (1)