Podziel się wrażeniami!
Witajcie,
W danych technicznych Sony KDL-55W955B, w zakładce "wbudowane tunery" czytam m.in., że:
1/ system cyfrowej telewizji naziemnej TAK;
2/ DVB-T2 (cyfrowy naziemny) TAK.
Czy to oznacza, że tegorocznymi zmianami nadawania sygnału naziemnego z wykorzystaniem (HEVC) nie musze się martwić, ponieważ Sony KDL-55W955B jest na te zmianę przygotowany?
Póki co, korzystam z UPC, zatem "test antenowy" nie wchodzi w rachubę.
Pozdrawiam,
Smarcool
Tutaj możesz sprawdzić.
https://www.sony.pl/electronics/support/articles/00243412
Według tych informacji nie oglądniesz kanałów w DVBT-2/HEVC.
Dokup sobie Canal+ box online 4K, fajny sprzęt.
Zestawienie produktów z lat 2014-2021 było mi znane wcześniej, ale dziękuję za fatygę, głos w sprawie, no i niestety potwierdzenie złych wieści.
Za rekomendację fajnych sprzętowych "wspomagaczy odbioru", czy też innych gadżetów nie dziękuję, bo wiem co oferuje rynek.
Poleciłem boxa ponieważ sam go kupiłem do naszego 55W805A, ja jestem zadowolony.
Jest taki kanał TV naziemnej o nazwie "Sprawdzam TV" - jeżeli widzisz planszę i słyszysz głos lektora to twój telewizor odbiera HEVC.
Cześć,
Czytaj proszę ze zrozumieniem.
W moim poście otwierającym wątek dot. dvb-t2 hevc napisałem, że:
"...Póki co, korzystam z UPC, zatem "test antenowy" nie wchodzi w rachubę...".
Tym samym Twoja dobra rada, aby odnaleźć transmisję "Sprawdzam" (która jest tylko on-air, a nie w kablu UPC, czy innego operatora), była wyrazem... pośpiechu.
Dzienx.
To kup sobie antenę TV naziemnej za 20zł na olx i wtedy będziesz mógł ściągnąć sobie Sprawdzam TV. Widzę, że nie jesteś zbyt przenikliwy i wszystko trzeba ci pisać dużymi literami.
Odczuwasz silną potrzebę pisania? Pisz!
Odczuwam silną potrzebę zwrócenia ci uwagi, że usiłujesz rozwiązać problem, który nie istnieje.