Podziel się wrażeniami!
Chciałam kupić naprawdę dobry telewizor. W sklepie zaważyłam te dwa modele. Ich cena jest bardzo podobna, różnica mała. Patrząc na oznaczenia bravii, jest taka zasada im wyższa literka tym lepszy model. Jednak cena tego nie rozgranicza. Stąd moje pytanie, czym one się różnią i który jest lepszy? Czytałam parę wątków, pewnie chcecie żebym się określiła co oglądam. Oglądam wszystko. Od sportu po filmy obyczajowe, plus programy rozrywkowe. Podłączoną mam cyfrę w high definitione. Planuję zakup blu ray. odległosć od telewizora to 2.5 w porywach do 3.
to raczej było pewne (wiem, że teraz tak każdy może powiedzieć ), że X5500 nie będzie w sklepach choćby z tego względu, że nigdzie nie był podany jego opis. Raczej jakby się znalazł w sklepie to juz dawno byśmy wiedzieli czy mamy do czynienia z BE 3 czy 3 Pro, jakie podświetlenie czy MF 200 Hz czy 240 może po prostu tabula rasa
Jeszcze nie powiadam takiej informacji. Nie ma też jeszcze żadnych wzmianek na temat tego modelu... Więc na razie to tylko spekulacja.
ja też spotkałem się z kilkoma informacjami. BE3 to minimum jakie mogło by teraz być choć mówi się o BE3 Pro co do diod to różnie to mówią, że białe, że kolorowe albo jeden taki i jeden taki, do czego się już doczytałeś. Mówi się też o 200 Hz i to też raczej prawdopodobne choć gdzieś na zagranicznym forum ktoś spekulował o 240 Hz. Coś jeszcze czytałem o ogólnym wyglądzie ale to akurat nie takie ważne
edit:literówka
Mówi się też o 200 Hz i to też raczej prawdopodobne choć gdzieś na zagranicznym forum choć spekulował o 240 Hz
to jakby nie było jeśli ktoś by podał w ofercie, ze jego telewizor ma 200 Hz a może być przystosowany do 240 Hz byłoby prawdą a co do tej Toshiby to cały czas można się spotkać, że coś ma to albo co innego i po odpowiednim przeliczeniu okazuję się, że niby to wszystko prawda ale jakby tak liczyć to w przeliczeniu na psie lata byłbym już skamieliną
Wszytko to dowodzi, że trzeba się dwa razy nad czymś zastanowić zanim się to kupi
Wszytko to dowodzi, że trzeba się dwa razy nad czymś zastanowić zanim się to kupi
Zimny napisał(a):
Są kompetentni ludzie na odpowiednim miejscu. Wystarczy spojrzeć na wiedzę CS Bielsko, jest dobrym przykładem.
Ciężko było nie docenić