- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
proszę o pomoc
Witam.
Potrzebuje pomocy w sprawie zakupu obiektywu, posiadam od dłuższego czasu A300 i powiem,że jestem bardzo zadowolony z tego aparatu. Chcę dokupić do niego obiektyw i pogłębiać swoja pasje . Znalazłem na aukcji Allegro taki obiektyw Sigma 70-210 f2.8 AF i
potrzebuje opinii od was .Czy jest ktoś na tym forum kto posiada taki obiektyw i jest w stanie wypowiedzieć się na temat tego cacka. Powiem, że jestem bardzo zainteresowanym kupnem, ale nie wiem czy warto ponieważ nic nie wiem na jego temat, a koszt jest nie mały jak na moją kieszeń , kosztuje 2000zł. Nie chcę po prostu wywalić kasy w błoto. Jestem ciekaw jakie ma opinie. Czekam na wasze odpowiedzi
http://allegro.pl/item655276355_sigma_7 ... nolta.html.
Tak wygląda to cacko.
Z góry dziękuje wszystkim i pozdrawiam.
Marcin
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zastanów sie czy na pewno jest Ci potrzebny taki obiektyw
Jest to wielki i ciężki obiektyw (waga kolo 1,3 kilo) fakt że jasny ale nie lepiej zainwestować te pieniądze w inne szkiełka
Ja za mniej niż 2000 zł kupiłem trzy obiektywy Minolty 24/2,8 50/1,7 i 70-210/4 (flinta)
Chyba że potrzebujesz jasnego tele z szybkim AF to wtedy inna sprawa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Zalezy wszystko od potrzeb. Mozna zrobic tak jak kolega ale jezeli potrzebujesz w miare dobrego obiektywu do np. fotografii sportowej to zdecydowanie polecam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Powiem tak. Lubie robić zdjęcia ludziom, wyłapywać ich z tłumu tak z nie nawet nie spodziewają się tego. lubię iść do lasu y pstrykać foty zwierzętom, takie lubię zdjęcia robić zdjęcia,że poprostu doradzicie mi jaki mam obiektyw kupić do tego rodzaju zdjęć. Liczę na waszą pomoc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Hmm A300 nie spisuje sie rewelacyjnie jezeli chodzi o szumy wiec jezeli chodzisz do lasu to tam zdecydowanie przyda Ci sie jasny obiektyw
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Właśnie, jest mała wadą tego aparatu,że już na iso 400 widać szumy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
do fotografowania zwierząt to ten obiektyw jest za krótki no chyba że strzelasz foty w zoo do sarny z takim obiektywem nie podejdziesz...
zajrzyj tu robione maf 400/f4,5 plus tc 1,4 viewtopic.php?f=32&t=56&p=30496#p30496
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
ta sigma to całkiem przyzwoity obiektyw a cenowo całkiem atrakcyjny
to że ciężki no cóż im większy i jaśniejszy tym cięższy niestety
pawelszymanski6 napisał(a):
zajrzyj tu robione maf 400/f4,5 plus tc 1,4
Paweł to nie jest dobry przykład
po pierwsze obiektyw prawie nie do kupienia a jak się pojawia to cena przekracza 30 tysi
po drugie właśnie waga tego obiektywu, trzeba mieć kawałek łapki by to utrzymać
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
SZFENDAK napisał(a):
ta sigma to całkiem przyzwoity obiektyw a cenowo całkiem atrakcyjny
to że ciężki no cóż im większy i jaśniejszy tym cięższy niestetypawelszymanski6 napisał(a):
zajrzyj tu robione maf 400/f4,5 plus tc 1,4
Paweł to nie jest dobry przykład
po pierwsze obiektyw prawie nie do kupienia a jak się pojawia to cena przekracza 30 tysi
po drugie właśnie waga tego obiektywu, trzeba mieć kawałek łapki by to utrzymać![]()
oj ja wiem że nie dobry ale chciałem pokazać że 200mm to trochę za mało do focenia zwierzaków w lesie a Mitech akurat wrzucił fajne fotki
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
mówicie że warto kupić ten obietw.A ja mam obawy nadal co do tego modelu , po prostu nie mogę znaleźć informacji na temat tego cacka.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »