- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
D90 vs 50D
Nikon D90 czy Canon 50D. Chciałbym poznać wasze opine, którą lepiej wybrać. Z góry dzięki za odp.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
chyba pomyliłeś fora
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
http://forum.nikoniarze.pl/
lub
http://canon-board.info/index.php
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
chyba pomyliłeś fora
Dokładnie, ale wtrące. Oba, zarówno D90 jak i 50D, są dobre. Kolega ma 50D i jest naprawdę zadowolony. Cena 50D, może być trochę niższa. Moja rada .. : Bierz 50D . ( Będziesz zadowolony )
Do Canona będziesz miał także tańsze akcesoria
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Stwierdziłem że można pisać o N i C w dziale Luźne rozmowy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Fotoman napisał(a):
Stwierdziłem że można pisać o N i C w dziale Luźne rozmowy...
Tak, sądzę, że nie ma ku temu przeciwwskazań. Ale prośba do użytkowników systemu Sony (którzy wybrali ten system z jakiś względów) aby wskazali czy masz wybrać C czy N jest trochę dziwna. No bo jeżeli użytkownik ma Sony dlatego, że dostał przez przypadek np. w prezencie a nie wybierał sam to, najprawdopodobniej, nie ma pojęcia o systemach w ogóle. A jeżeli ktoś wybrał Sony świadomie to jak może Ci odpowiedzieć C czy N? Odpowie Sony bo taki wybrał, taki jest najlepszy dla niego.
Ty zrobiłeś jeszcze jeden błąd, nie określiłeś do jakiego rodzaju fotografii chcesz używać tego sprzętu. Jeżeli jest to Twój początek a będziesz fotografował "wszystko" to nie ma znaczenia jaki system wybierzesz (czy to będzie C, L, N, O, P, S, S). A jeżeli masz sprecyzowane warunki dotyczące fotografowania to najpierw określ budżet i optykę, którą chcesz używać. Kupno puszki zostaw sobie na koniec (a wtedy zawęzi Ci się możliwość wyboru).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Ludzie zmieniają systemy i urzywają róznych luster, więc dlaczego nie pytać o C i N na forum Sonego?
Jest to sprzęt nie dla mnie bo sam używam Sonego. Dostałem nietypowe zlecenie przeprowadzenia sondy na forach wszelkich firm foto na temat: Który model wybrać? D90 czy 50D. Prezes korporacji szykuje prezenty dla kierowników firmy, w tym mają się znaleść 24 lustra z dobrą optyką i akcesoriami. Brak ograniczeń cenowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
My tutaj raczej u ż ywamy "luster".Fotoman napisał(a):
Ludzie zmieniają systemy i urzywają róznych luster, więc dlaczego nie pytać o C i N na forum Sonego?
A dlaczego nie? Bo pytanie brzmi prowokacyjnie i jest jakby trochę nie na miejscu
Pomyśl jaką byś dostał odpowiedź np. na canondesce czy nikoniarzach, gdybyś zapytał co lepsze: olek, czy panas? Mniemam, że by Cię pogonili.
Dla większości userów na forum Sony, D90 i 50D, to tylko cyferki. Pytasz co wybrać? Wybierz
Zajrzyj na KKM - wbrew nazwie, to forum multisystemowe - zapewne otrzymasz bardzo rozbudowaną odpowiedź, na co najmniej 200 postów w ciągu 5 dni, albo lepiej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Fotoman napisał(a):
Dostałem nietypowe zlecenie przeprowadzenia sondy na forach wszelkich firm foto na temat: Który model wybrać? D90 czy 50D. Prezes korporacji szykuje prezenty dla kierowników firmy, w tym mają się znaleść 24 lustra z dobrą optyką i akcesoriami. Brak ograniczeń cenowych.
No to Ci wspolczuje albo zazdroszcze
Kupcie moze 8 Canonow i 8 Nikonow i 8 Sony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
W takim razie wybierz C, bo biała L-ka dodaje kilka punktów do lansu. Od razu właściciel wygląda bardziej "profi"