Podziel się wrażeniami!
Zebrałam się w końcu by i tu założyć swój album
Wobec tego zapraszam do odwiedzania i komentowania, ja również postaram się Wasze wszystkie albumy zwiedzić (choć trochę to zajmie
).
Na początek chciałam się ciepło przywitać takim o to obrazkiem:
troszkę mocna krytyka będzie - mam nadzieję -motywująca do poprawy
28 - nie lubię sepii. nie podoba mi się cień z lampy. wzrok młodej jest jakiś taki niefajny
29 - lepiej, ale nadal cień i tutaj bardziej się rzuca odbłysk w kloszu (btw za mocno pojechałaś z "glamourem")
30 - nieostre i zły balans bieli
31 - fajne
32 - nie przekonała mnie uchwycona sytuacja
33 - fajny moment (zwłaszcza mama na stoliku
34 - za dużo głowy (bliżej, bliżej lub bez głowy )
35 - fajne i choć trzeba się domyślać co się akurat dzieje (nie widać kolczyka), to dobre światło Ci pomogło
36 - wolę subtelniejsze pocałunki (na zdjęciach ślubnych )
37 - szaro biało
38 - jest uczucie
ale jesteś za blisko, za nisko i zła konwersja (szarawo)
39 - fajny kadr, ale czarna winieta na sepii
40 - patrzę na dyptyk i nie wiem co się tam działo (a właśnie tak musisz do zdjęć podchodzić - relacja, która przypomni młodym za 50 lat o tym dniu - czyli uczucia przewleczone historią, którą łatwo będzie można odczytać)
Witam Cię krisu w moim albumie (nie powiem że nie czekałam)
http://klubkm.pl/forum/images/smilies/chlebisol2.gif
Bardzo potrzebowałam krytyki od kogoś kto się ślubniakami zajmuje zawodowo i wielkie dzięki za taką To moje pierwsze odejście do tematu i sporo jeszcze muszę się nauczyć
kris napisał(a):
troszkę mocna krytyka będzie - mam nadzieję -motywująca do poprawy
![]()
28 - nie lubię sepii. nie podoba mi się cień z lampy. wzrok młodej jest jakiś taki niefajny
cień też mi się nie podoba (wcześniej jakoś nie zwracałam uwagi) a wzrok młodej po prostu...półprzytomny![]()
29 - lepiej, ale nadal cień i tutaj bardziej się rzuca odbłysk w kloszu (btw za mocno pojechałaś z "glamourem")
Dopiero uczę się "glamourować", dzięki za zwrócenie uwagi
30 - nieostre i zły balans bieli
Masz rację
31 - fajne![]()
Uff chociaż jedno![]()
32 - nie przekonała mnie uchwycona sytuacja
Mnie się podoba ruch pędzelka od pudru, ale Ty jesteś w końcu mężczyzną więc może Cię to nie przekonywać![]()
33 - fajny moment (zwłaszcza mama na stoliku![]()
Młodej podoba się sepia dlatego jest sepia, ale na drugi raz przekonwertuję do BW![]()
34 - za dużo głowy (bliżej, bliżej lub bez głowy)
![]()
35 - fajne i choć trzeba się domyślać co się akurat dzieje (nie widać kolczyka), to dobre światło Ci pomogło
Nie da się ukryć, że pomogło![]()
36 - wolę subtelniejsze pocałunki (na zdjęciach ślubnych)
To już kwestia gustu chyba, ale rozumiem, że poza tym ok?
37 - szaro biało![]()
Uups :smileyredface:
38 - jest uczucieale jesteś za blisko, za nisko i zła konwersja (szarawo)
Kurcze cały czas się zmagam z tą konwersją i ciągle też mi nie do końca pasuje![]()
39 - fajny kadr, ale czarna winieta na sepii![]()
![]()
40 -patrzę na dyptyk i nie wiem co się tam działo (a właśnie tak musisz do zdjęć podchodzić - relacja, która przypomni młodym za 50 lat o tym dniu - czyli uczucia przewleczone historią, którą łatwo będzie można odczytać)
Sądziłam, że zdjęcie jest czytelne, ale skoro nie to zgadzam się z Tobą. Nie będę tłumaczyć dlaczego taki moment i co się działo bo jak od razu tego nie widać to tłumaczenie już nie ma sensu![]()
39bw - mi się podoba z tą winietą
Bertone dziękować Mi też się winieta widzi i chyba faktycznie bardziej do BW pasuje
No dobra to teraz pierwsze z pleneru:
41,42 - troszkę za jasno (chyba)
za mocną stosujesz winietę (zbyt ostra, a na jasnych zdjęciach zbyt dużą). Może gdyby była z delikatniejszym przejście byłoby lepiej
41 - jak już się całują, staraj się to tak sfotografować (i ich ustawić) by było lepiej obojga twarze widać
42 - fajne, naturalne, uśmiechnięte
AdiQa napisał(a):
Witam Cię krisu w moim albumie (nie powiem że nie czekałam)
AdiQa napisał(a):
Bardzo potrzebowałam krytyki od kogoś kto się ślubniakami zajmuje zawodowo i wielkie dzięki za taką
To moje pierwsze odejście do tematu i sporo jeszcze muszę się nauczyć
AdiQa napisał(a):
A niektóre zdjęcia z tej sesji chyba poddam obróbce od nowa
![]()
AdiQa napisał(a):
Kris zapraszam częściej
AdiQa napisał(a):
A póki co specjalnie dla Ciebie:
kris napisał(a):
41 - jak już się całują, staraj się to tak sfotografować (i ich ustawić) by było lepiej obojga twarze widać
42 - fajne, naturalne, uśmiechnięte![]()
kris napisał(a):
nie było mnie tu wcześniej ?
nie może być, bo zaglądałem na bank
kris napisał(a):
każdy się musi uczyć, ktoś kto uważa inaczej jest ignorantem i leniem. A znam takich gwiazdorów, którzy osiedli na laurach![]()
kris napisał(a):
ja swój pierwszy ślub zamierzam jeszcze raz odświeżyć i zrobić wypasiony album - zwłaszcza, że jest to mój brat i zasługują na poprawki![]()
kris napisał(a):
się postaram, ale to nie zawsze zależy ode mnie![]()
kris napisał(a):
proszę mi nie dedykować zdjęć - ja niegodzien tego jestem
43 - miękko i "przyjemnie" dla oka. Choć nic tu nie jest ostre Ale zdjęcie nie ketchup - nie musi być ostre
nie mniej jednak wyrastającą zza głowy latarnię trzeba było przypilnować ( w trakcie kadrowania lub przy postprocessing'u)
44 - lepsze BW. Szkoda, że nie patrzą w jednym kierunku (a najlepiej w Twoim )
Masz rację z tą latarnią, muszę to poprawić
A na 44 no wiem, że nie patrzą jak trzeba, ale jakoś wydaje mi się to zdjęcie sympatyczne to wrzuciłam
Fajne te twoje ślubniaki 42 i 44 ale najbardziej mi się podoba 39 BW
super kadr