anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

AdiQa - nowe

AdiQa-----
Początkujący

AdiQa - nowe

Zebrałam się w końcu by i tu założyć swój album :D
Wobec tego zapraszam do odwiedzania i komentowania, ja również postaram się Wasze wszystkie albumy zwiedzić (choć trochę to zajmie :slight_smile: ).

Na początek chciałam się ciepło przywitać takim o to obrazkiem:

177 ODPOW. 177
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

troszkę mocna krytyka będzie - mam nadzieję -motywująca do poprawy :thumbsup:

28 - nie lubię sepii. nie podoba mi się cień z lampy. wzrok młodej jest jakiś taki niefajny
29 - lepiej, ale nadal cień i tutaj bardziej się rzuca odbłysk w kloszu (btw za mocno pojechałaś z "glamourem")
30 - nieostre i zły balans bieli
31 - fajne :thumbsup:
32 - nie przekonała mnie uchwycona sytuacja
33 - fajny moment (zwłaszcza mama na stoliku :nauseated_face:
34 - za dużo głowy (bliżej, bliżej lub bez głowy :P)
35 - fajne i choć trzeba się domyślać co się akurat dzieje (nie widać kolczyka), to dobre światło Ci pomogło ;)
36 - wolę subtelniejsze pocałunki (na zdjęciach ślubnych ;) )
37 - szaro biało :rolling_eyes:
38 - jest uczucie :nauseated_face: ale jesteś za blisko, za nisko i zła konwersja (szarawo)
39 - fajny kadr, ale czarna winieta na sepii :shock:
40 - :c9 patrzę na dyptyk i nie wiem co się tam działo (a właśnie tak musisz do zdjęć podchodzić - relacja, która przypomni młodym za 50 lat o tym dniu - czyli uczucia przewleczone historią, którą łatwo będzie można odczytać)

Początkujący

Witam Cię krisu w moim albumie (nie powiem że nie czekałam) :nauseated_face: http://klubkm.pl/forum/images/smilies/chlebisol2.gif
Bardzo potrzebowałam krytyki od kogoś kto się ślubniakami zajmuje zawodowo i wielkie dzięki za taką :) To moje pierwsze odejście do tematu i sporo jeszcze muszę się nauczyć ;)

kris napisał(a):

troszkę mocna krytyka będzie - mam nadzieję -motywująca do poprawy :thumbsup:

28 - nie lubię sepii. nie podoba mi się cień z lampy. wzrok młodej jest jakiś taki niefajny
cień też mi się nie podoba (wcześniej jakoś nie zwracałam uwagi) a wzrok młodej po prostu...półprzytomny :slight_smile:
29 - lepiej, ale nadal cień i tutaj bardziej się rzuca odbłysk w kloszu (btw za mocno pojechałaś z "glamourem")
Dopiero uczę się "glamourować", dzięki za zwrócenie uwagi
30 - nieostre i zły balans bieli
Masz rację
31 - fajne :thumbsup:
Uff chociaż jedno :nauseated_face:
32 - nie przekonała mnie uchwycona sytuacja
Mnie się podoba ruch pędzelka od pudru, ale Ty jesteś w końcu mężczyzną więc może Cię to nie przekonywać ;)
33 - fajny moment (zwłaszcza mama na stoliku :nauseated_face:
Młodej podoba się sepia dlatego jest sepia, ale na drugi raz przekonwertuję do BW :c6
34 - za dużo głowy (bliżej, bliżej lub bez głowy :P)
:P
35 - fajne i choć trzeba się domyślać co się akurat dzieje (nie widać kolczyka), to dobre światło Ci pomogło ;)
Nie da się ukryć, że pomogło :nauseated_face:
36 - wolę subtelniejsze pocałunki (na zdjęciach ślubnych ;) )
To już kwestia gustu chyba, ale rozumiem, że poza tym ok?
37 - szaro biało :rolling_eyes:
Uups :smileyredface:
38 - jest uczucie :nauseated_face: ale jesteś za blisko, za nisko i zła konwersja (szarawo)
Kurcze cały czas się zmagam z tą konwersją i ciągle też mi nie do końca pasuje :c12
39 - fajny kadr, ale czarna winieta na sepii :shock:
:slight_smile:
40 - :c9 patrzę na dyptyk i nie wiem co się tam działo (a właśnie tak musisz do zdjęć podchodzić - relacja, która przypomni młodym za 50 lat o tym dniu - czyli uczucia przewleczone historią, którą łatwo będzie można odczytać)
Sądziłam, że zdjęcie jest czytelne, ale skoro nie to zgadzam się z Tobą. Nie będę tłumaczyć dlaczego taki moment i co się działo bo jak od razu tego nie widać to tłumaczenie już nie ma sensu ;)

Krytyka motywuje, a jak :smileythumbsup: Przy następnych ślubniakach wszystkie rady i uwagi postaram się wprowadzić. A niektóre zdjęcia z tej sesji chyba poddam obróbce od nowa :smileyrolleyes: :smileyhappy:

Kris zapraszam częściej :smileymrgreen:

A póki co specjalnie dla Ciebie:

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

39bw - mi się podoba z tą winietą :)

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
AdiQa-----
Początkujący

Bertone dziękować :) Mi też się winieta widzi i chyba faktycznie bardziej do BW pasuje ;)

No dobra to teraz pierwsze z pleneru:

profile.country.pl_PL.title
Bertone.
Poszukiwacz

41,42 - troszkę za jasno (chyba) ;)

__________"Niewiele rzeczy przybliża świat tak, jak czyni to fotografia. Dzięki niej odległe miejsca i ludzie stają się bliscy, a nasze życie bogatsze"__________
profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

za mocną stosujesz winietę (zbyt ostra, a na jasnych zdjęciach zbyt dużą). Może gdyby była z delikatniejszym przejście byłoby lepiej ;)

41 - jak już się całują, staraj się to tak sfotografować (i ich ustawić) by było lepiej obojga twarze widać
42 - fajne, naturalne, uśmiechnięte :thumbsup:

AdiQa napisał(a):

Witam Cię krisu w moim albumie (nie powiem że nie czekałam) :nauseated_face:

nie było mnie tu wcześniej ?
nie może być, bo zaglądałem na bank ;)

AdiQa napisał(a):

Bardzo potrzebowałam krytyki od kogoś kto się ślubniakami zajmuje zawodowo i wielkie dzięki za taką :) To moje pierwsze odejście do tematu i sporo jeszcze muszę się nauczyć ;)

każdy się musi uczyć, ktoś kto uważa inaczej jest ignorantem i leniem. A znam takich gwiazdorów, którzy osiedli na laurach :smileyrolleyes:

AdiQa napisał(a):

A niektóre zdjęcia z tej sesji chyba poddam obróbce od nowa :rolling_eyes: :slight_smile:

ja swój pierwszy ślub zamierzam jeszcze raz odświeżyć i zrobić wypasiony album - zwłaszcza, że jest to mój brat i zasługują na poprawki :D

AdiQa napisał(a):

Kris zapraszam częściej :nauseated_face:

się postaram, ale to nie zawsze zależy ode mnie :smileyrolleyes:

AdiQa napisał(a):

A póki co specjalnie dla Ciebie:

proszę mi nie dedykować zdjęć - ja niegodzien tego jestem ;)

Początkujący

kris napisał(a):

41 - jak już się całują, staraj się to tak sfotografować (i ich ustawić) by było lepiej obojga twarze widać
42 - fajne, naturalne, uśmiechnięte :thumbsup:

Dzięki, 42 to osobiście jedno z moich ulubionych ze względu na to właśnie, że takie naturalnie radosne wyszło :smileymrgreen:

kris napisał(a):

nie było mnie tu wcześniej ?
nie może być, bo zaglądałem na bank ;)

A no nie było :( ;) To teraz jak już zajrzysz to liczę, że też coś skrobniesz :smileymrgreen:

kris napisał(a):

każdy się musi uczyć, ktoś kto uważa inaczej jest ignorantem i leniem. A znam takich gwiazdorów, którzy osiedli na laurach :rolling_eyes:

Ciekawe kogo masz na myśli http://klubkm.pl/forum/images/smilies/hihi.gif
;)

kris napisał(a):

ja swój pierwszy ślub zamierzam jeszcze raz odświeżyć i zrobić wypasiony album - zwłaszcza, że jest to mój brat i zasługują na poprawki :D

No i fajny pomysł :smileythumbsup:

kris napisał(a):

się postaram, ale to nie zawsze zależy ode mnie :rolling_eyes:

No wiem różnie z czasem itp , rozumiem ;)

kris napisał(a):

proszę mi nie dedykować zdjęć - ja niegodzien tego jestem ;)

:smileyhappy:

Napiszę bo widzę, że wcześniej zapomniałam jaki hardcorowy miałam ten plener :o
Czasu: jakieś 50 min, pora: ok 13 w baaardzo słoneczny dzień :smileyevil:
Wyobraźcie sobie te kontrasty :c12
Aha i miejsce: Zamek Książąt Pomorskich w Szczecinie w soboty szczególnie oblegany przez niemieckich turystów :smileyrolleyes:
Młodzi niestety nie chcieli się umówić na plener w innym dniu... :(

Ale doświadczenie ciekawe na przyszłość :smileymrgreen:

Kolejne z tego plenerku:

profile.country.PL.title
kris..
Pasjonat

43 - miękko i "przyjemnie" dla oka. Choć nic tu nie jest ostre :P Ale zdjęcie nie ketchup - nie musi być ostre ;)
nie mniej jednak wyrastającą zza głowy latarnię trzeba było przypilnować ( w trakcie kadrowania lub przy postprocessing'u)

44 - lepsze BW. Szkoda, że nie patrzą w jednym kierunku (a najlepiej w Twoim ;) )

Początkujący

Masz rację z tą latarnią, muszę to poprawić ;)
A na 44 no wiem, że nie patrzą jak trzeba, ale jakoś wydaje mi się to zdjęcie sympatyczne to wrzuciłam ;)

profile.country.PL.title
gegra71
Poszukiwacz

Fajne te twoje ślubniaki 42 i 44 ale najbardziej mi się podoba 39 BW :thumbsup: super kadr ;)