- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
KD-55XE8596 - nie nagrywa na dysku moduł CI
Kupiłem Sony KD-55XE8596, wszystko działa poza jednym - jak nagrywam program który oglądam to bez problemu zapisuje i nagrywa na dysk zewnętrzny. Jednak kiedy zaprogramuję nagranie to w momencie włączenia nagrywania jest tylko czarny ekran i informacja że program jest kodowany lub problem z modułem CI. Wymieniłem modem i kartę u operatora (JMDI Warszawa) ale problem nie zniknął.
Pomóżcie - czy ten typ tak ma i nie mogę korzystać z tej funkcji normalnie, czy tv jest uszkodzony i lepiej go wymienić.
Grzesiek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@dartan300czy to co piszesz to chcesz robić jak telewizor jest wyłączony czy jak chcesz oglądać jedno a nagrywać drugie ? Z modułu można nagrywać tylko to co się ogląda chyba ,że masz moduł wielostrumieniowy ale wtedy dwa kable z satelity i jak telewizor ma dwa tunery main i sub
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie. On oczywiście w momencie startu zaprogramowanego nagrania sam się przełącza na kanał, który ma być nagrywany. to samo się dzieje, gdy telewizor nagrywa wyłączony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Problem pojawia się gdy chcesz nagrać coś za pomocą programatora. Tak jakby po włączeniu kanału do nagrania nie mógł odkodować z modułu CI telewizji i pozostaje w tym komunikacie nie rozpoczynając nagrywania. W innych przypadkach jest wszystko oki i z modułem i oglądaniem też.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@dartan300 nie wiem być może problem jest większy i chodzi o wybudzanie tunera satelitarnego do pracy który zwyczajnie się nie uruchamia w tym przypadku.A co się dzieje jak zaprogramujesz i w czasie nagrywania włączysz TV masz obraz wtedy ? To co z mojego modelu zgłaszałem to zdarza się czasami ,że jak włączę TV to mam brak sygnału z satelity muszę zmienić wyjście z satelity na cyfrowy lub restart i to pomaga no tak ale w czasie programowania tego nie zrobisz bo po to jest programowanie żebyś mógł coś nagrać jak nie możesz oglądać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@dartan300W niektórych starszych modelach Sony pomagało w ustawieniach cyfrowych ustawienie zmiany usług na wył. Czy u Ciebie to zadziała trudno powiedzieć. Ponadto przy wielu modułach cam po kazdym włączeniu telewizora pojawia się przez kilka sekund wiadomość o poprawnym połączeniu(lub coś podobnego). Czy telewizor traci łączność z takimi modułami po jego wyłączeniu? Naprawdę nie wiem.
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
U mnie niema tunera tylko kablówka po kablu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@dartan300Korzystasz z wbudowanego tunera dvb-c w telewizorze. Kolega zbygaaj korzysta znowu z dvb-s . To nie jest tuner(dekoder) zewnętrzny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Nie mam tunera zewnętrznego. Kabłowka przez antenę i moduł CI.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Też mam moduł dodatkowy z kablówki Vectra i tam mogę nagrywać tylko kanały te ,które są w naziemnej telewizji czyli odpowiedniki z kablówki reszty nie można nagrywać na Sony na Samsungu (w sypialni) jest inaczej mogę nagrać wszystkie kanały ale po jakimś czasie pomimo ,że były nagrane jest czarny obraz a nagrywanie widac jest traktowane jako timeshift w Sony nie ma timeshift ciężko to wszystko rozgryźć
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »