Podziel się wrażeniami!
Jak można przyciemnić bardzo jasne niebieskie podświetlenie wyświetlacza. Radio jest super, poza tym, że w nocy strasznie mnie razi intensywność światła. W instrukcji nie znalazłem nic na ten temat. Może istnieje jakaś przejściówka, która pozwoli mi to wyregulować?
Witam,
Twój radioodtwarzacz nie posiada funkcji przyciemnienia wyświetlacza.
Obawiam się, że nie znam też żadnego innego sposobu aby tego dokonać.
Pozdrawiam
Michał
No hej! A może - Instrukcja angielska strona 22 DIM ON/OFF. Zmiana jasności nie jest ani automatyczna (jak w komórce) ani skokowa (np. 3 poziomy), ale chyba działa - może się mylę.
Pozdrowienia
Ale to można w jakiś sposób wyłączyć podświetlenie zamiast przyciemniać?
Witam,
Jeśli chodzi o jasność samego wyświetlacza, to faktycznie funkcja DIM ON/OFF pozwoli Ci ją zmniejszyć.
Udzielając poprzedniej odpowiedzi odniosłem wrażenie, że chodziło Ci jednak o niebiesko-białe podświetlenie całego panelu (przyciski, wokół pokrętła sterującego etc.) , stąd moja odpowiedź, że tego nie da się zrobić, gdyż faktycznie się nie da.
Pozdrawiam
Michał
Znalazłem tylko jeden sposób: należy wyjąć panel, zdjąć gałkę, następnie odkręcić 5 wkrętów z tyłu panelu. Uważając na przycisk do wysuwania panelu i przycisk "off" wyjąć ostrożnie elektronikę, obrócić i pozaklejać wszystkie LEDy taśmą izolacyjną - w kolorze białym. Diody przy gałce są mocniejsze, trzeba je zakleić podwójną warstwą. Opcja "Dim" działa tylko na sam wyświetlacz, podświetlenia przycisków i gałki nie da się regulować. Montaż w odwrotnej kolejności: przycisk "off", elektronika, wysuw panelu, tylna obudowa, wkręty, gałka.
Super, muszę w takim razie w najbliższym czasie tak je przerobić Dzięki za dokładne zdjęcia