anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

jak to najlepiej podłączyć??

bielaw
Początkujący

jak to najlepiej podłączyć??

WITAM!!
Właśnie dzisiaj przyjdzie do mnie sprzęt marki Sony składający się z DVP-NS708, STR-DG520.Posiadam Tv plazma Panasonic z 2 gniazdami HDMI,1*component,2*euro.Proszę więc o rade jak to wszystko podłączyć jakimi kablami i co z czym.Zależy mi by dzwięk wychodzący z Tv był odbierany przez zestaw Sony.

14 ODPOW. 14
Jaceksan
Początkujący

Witam,pozwalam sobie wpisać się do tematu:"jak to najlepiej podłączyć?" ponieważ sam mam pare problemów z połączeniem różnych komponentów.
Otóż postanowiłem odmłodzić moje zasoby i zakupiłem projektor sony hw-10, amplituner str-da 5400 oraz play station ps3. Do tego dvd region 1 pioniera (płyty ze stanów), oraz sat n-tv.
I tak : najmniej problemów miałem na lini /oczywiscie hdmi/ ps3-amp-proj. Chodzi bez zarzutu i obraz i dzwięk. następny pionier dvd ponieważ nie ma wyjscia hdmi sprawa jasna, połączenie z ampem: obraz po rgb,dzwięk po coaxialu- chodzi ok. No i teraz moja zmora :-) n-tv .Łączę toto
przez hdmi z ampem , a tu obraz zaczął migać i po ptakach- nemo, posprawdzałem wszystkie wiadome mi opcje i nic , dalej brak i obrazu i dzwięku. No to poprzerzucałem go na RGB i coaxial,
wszystko gra. Tylko w takim razie po co mi taki amplituner , który nie puszcza sygnału hdmi z tunera sat.Może macie jakies doswiadczenie w tym zakresie? Jutro pożycze humaxa z c+ i zobacze co ijak. A na koniec ostatnia sprawa ;chcę podłączyć laptopa do ampa. Z instrukcji wynika że można to zrobić wyłącznie za pomocą Digital Media Port. Na stronce Sony znalazłem takowy, tdm nw10 wirelles. Mam wątpliwosci czy jest możliwe odtwarzanie bez zakłócen filmu przy połączeniu kompa z ampem przez wirelles. Innego DMP z połączeniem kablowym nie znalazlem. Będę wdzięczny za odpowiedz.
pozdrawiam
ps
wydaje mi się że jeżeli dwa komponenty są połączone hdmi, to dodatkowe łączenie dzwięku coaxialem nie jest już potrzebne, bo hdmi przenosi i dzwięk i obraz ,mam racje?

profile.country.pl_PL.title
RERO-----
Początkujący

Witam.

Pisałem już do kilku "źródeł" i ciągle znikąd pomocy.

Otóż mam szczęście (lub nie-) posiadać SONY DVP-NS708H + Sony STR-DG520 i próbuję uzyskać dźwięk wielokanałowy przez kabel hdmi.

Niestety nic z tego nie wychodzi - na wyświetlaczu Sony STR-DG520 po wybraniu dvd jako źródła sygnału pojawia się komunikat "UNLOCK" i cisza w głośnikach. Pomóżcie - jak to połączyć , czym , jakie ustawienia zastosować bo nie wyrabiam.

RERO

oldguest
Początkujący

Proszę podłączyć dodatkowo kablem coaxialnym (chinch - chinch ekranowany) wyjście Digital Out z DVD do Amplitunera DVD in.

profile.country.pl_PL.title
RERO-----
Początkujący

Dzięki, ale sądziłem , że po to mam sprzęt z HDMI żeby z niego korzystać. Coś mi to wygląda na naciąganie klientów na NOWOCZESNOŚĆ.

oldguest
Początkujący

Chodzi o ułatwienie przełaczania. Po przełaczeniu na amplitunerze zmienia się obraz oraz dzwięk. Jesli nie miał by HDMI wtedy trzeba by było przestawić i TV i amplituner na odpowiednie złacze.