Podziel się wrażeniami!
Witam na ekranie i w jego rogach pojawiły sie szare plamy, serwis przyjechał i zabrał tv. Po kilku dniach dostałem taka odpowiedz : „Widoczne na ekranie zjawisko powstało w wyniku zanieczyszczenia struktury optycznej ekranu przez ciała obce (kurz). Wykonano warunkowe, jednorazowe usunięcie wskazanych powyżej ciał obcych przy uzyskaniu możliwie najlepszego stanu reklamowanej jednostki.” Telewizor przywieźli i na rogach dalej widać ciemno szare plamy… Załączam zdjęcia. I mam pytanie co moge z tym zrobić. Zdjęcia pokazują tv przed i po „czyszczeniu”…
Zdjęcie sprzed czyszczenia wygląda nieciekawie, z tego co widzę na drugim zdjęciu pozostały niedoświetlone rogi. To nie jest kwestia kurzu czy zabrudzeń, telewizory z FALD czyli pełnym podświetleniem mają taką przypadłość i jest to dosyć powszechne zjawisko. Podświetlenie znajduje się bezpośrednio za ekranem i ma możliwość sterowania niezależnymi strefami podświetlenia, natomiast diody są skoncentrowane bliżej środka przez co rogi są niedoświetlone. Na jednokolorowych tablicach to będzie zawsze zauważalne, jeżeli nie zauważasz problemu przy normalnym użytkowaniu, oglądaniu filmów czy telewizji to nie przejmował bym się tym, jeżeli jednak efekt jest na tyle nasilony, że przeszkadza w oglądaniu to reklamował bym do skutku.
Włączyłem konsole i wtedy w rogach na czarnym tle widać takie plamy ….
Witam na ekranie i w jego rogach pojawiły sie szare plamy, serwis przyjechał i zabrał tv. Po kilku dniach dostałem taka odpowiedz : „Widoczne na ekranie zjawisko powstało w wyniku zanieczyszczenia struktury optycznej ekranu przez ciała obce (kurz). Wykonano warunkowe, jednorazowe usunięcie wskazanych powyżej ciał obcych przy uzyskaniu możliwie najlepszego stanu reklamowanej jednostki.” Telewizor przywieźli i na rogach dalej widać ciemno szare plamy… Załączam zdjęcia. I mam pytanie co moge z tym zrobić. Zdjęcia pokazują tv przed i po „czyszczeniu”…
Zgłosiłam Twój problem do wsparcia technicznego. Jak pojawi się odpowiedź to dam znać.