anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony kdl 32 W4000 i Sony DVP NS708H problem

czolgista1989
Początkujący

Sony kdl 32 W4000 i Sony DVP NS708H problem

Witam mój problem polega na braku obrazu i dźwięku podczas podłączenia odtwarzacza dvd sony ns708h przez hdmi. Przy pierwszym podłączeniu dvd obraz pojawił się ale po mniej wiecej 5 minutach(telewizor nie wyszukiwał urządzenia w ustawieniach hdmi i na odtwarzaczu nie świeciła się kontrolka hdmi) jednak nie było dźwięku odłączyłem wiec kabel hdmi by podłączyć dźwięk od tamtej pory nie wykrywa wcale dvd. Próbowałem zmieniać wejścia hdmi ale nic nie pomogło odłączałem od zasilania dalej nic (kabel hdmi dział przy podłączeniu telewizora z komputerem)

1 ODPOWIEDŹ 1
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Podstawowe pytanie - w jaki sposób "wyszukiwałeś" urządzenia?
Kable HDMI zmieniałeś na włączonym DVD i LCD? Jeśli tak, mogłeś uszkodzić któreś urządzenie. Osobiście nigdy się z czymś takim nie spotkałem, ale czytałem o spaleniu portów. Tylko to jest mało prawdopodobny scenariusz. Wyłącz wszystko, podłącz kablem HDMI pod HDMI1 w LCD. włącz urządzenia i naciśnij na pilocie przycisk do wybierania portów. Pojawi Ci się spis portów i wybierz HDMI1. Powinien pojawić się obraz z DVD. Jeśli Twoje DVD jest kompatybilne z Bravia Sync to wejdź w ustawienia i poszukaj sterowanie przez HDMI - włącz.