anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Sony Bravia kdl-40w5720 ucięty obraz

Kuba133
Początkujący

Sony Bravia kdl-40w5720 ucięty obraz

Witam. Otóż mam mały problem, Obraz na poszczególnych kanałach jest ucięty po bokach i to dość sporo. Jest to dość denerwujące jeżeli chodzi o kanały informacyjne, bo jak są pokazane te paski z inf. czy coś podobnego to praktycznie jest to nie możliwe do odczytania. Spędziłem dzisiaj pół dnia z instrukcją i pilotem i niestety nie znalazłem rozwiązania. Czy jest na to jakiś sposób ?

8 ODPOW. 8
oldguest
Początkujący

Widzę 3 powody (przydało by się więcej szczegółów):
- dekoder (jeśli to jest źródło) ma ustawiony jakiś tryb obrazu i telewizor już nie ma nic do rzeczy
- w ustawieniach chyba ekranu jest opcja "pole wyświetlanie" tam zmienić na "wszystkie pixele"
- najprostsze (w instrukcji na pewno to jest) to na telewizorze jest ustawiony któryś z trybów który "ucina" część obrazu (smart, zoom, w niektórych wypadkach wide) należy sprawdzić na ustawieniach 4/3 czy dalej efekt "ucięcia" występuje.

profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Dobrze by było jakbyś napisał co masz podłączone do telewizora (skąd jest doprowadzony obraz), czy "ucięcie" występuje na wszystkich podłączonych urządzeniach? Na początek spróbuj nacisnąć środkowy przycisk na samej górze pilota (między przyciskiem włączającym telewizor, a przyciskiem od wyboru wejścia). Przycisk ten zmienia formatowanie obrazu.

Kuba133
Początkujący

Telewizja cyfrowa (satelita) ten telewizor jest u moich znajomych dlatego tak mało szczegółów jest :) Bawiłem się różnymi trybami (smart, zoom) i na każdej z nich jest ucięty obraz.

Zimny_
Użytkownik

Jeśli masz podłączony dekoder, to on również odpowiada za formatowanie obrazu. Telewizor jaki posiadasz jest telewizorem panoramicznym. Musisz wejść w ustawienia obrazu w dekoderze i znaleźć tam funkcje odpowiedzialną za formatowanie obrazu. Spróbuj ją zmienić, na pewno wpłynie na obraz. Nie wszystkie dekodery mają taką możliwość, ale zdecydowana większość posiada.
Do tego jak napisał CS Bielsko, wejdź w ustawienia ekranu, pole wyświetlania i tam zmień na "wszystkie piksele", albo na "Automat".

santic2
Początkujący

Witam. Jestem w podobnej sytuacji-ucięty obraz. Próbowałem chyba wszystkiego, oprócz zmian w dekoderze (z tego co wiem to nie ma takiej opcji). Czy ktoś zna inny sposób na rozwiązanie tego problemu? Będę wdzięczny za radę. Pzdr

Zimny_
Użytkownik

Witam, a jaki masz dekoder, platformę cyfrową i jak są połączone z telewizorem? Efekt występuje na wszystkich kanałach?

santic2
Początkujący

dekoder cyfra+ i niestety na wszystkich kanałach jest ten sam problem ;/

Zimny_
Użytkownik

A model dekodera? Próbowałeś zmieniać format ekranu przez naciśnięcie środkowego przycisku na samej górze (prostokąt ze strzałkami)?