Podziel się wrażeniami!
jestem bardzo rozczarowana promocja Bravia-Gwarancja na 5 lat. jest ona uruchomiona dla zakupow zrobionych od 27 pazdziernika. kupilam Bravie KDL32L4000 - niestety 22 pazdziernika /5 dni za wczesnie, zeby moj tv objela promocja/ i jestem rozczarowana jakoscia odbioru- plywajacy , niewyrazny obraz, zanikanie obrazu, czasem nie moge uruchomic odbiornika-dopiero po odlaczeniu z kontaktu , a nastepnie ponownym podlaczeniu wlacza sie. juz mam pietra, czy wytrzyma powyzej 2 lat, czyli jak skonczy sie gwarancja. mysle, ze ta promocja jest rezulatem duzej usterkowosci bravii i uwazam, ze jest to b. niesprawiedliwe, ze nie wszyscy maja mozliwosc gwarancji 5letniej. dalam sie poniesc tradycji marki sony ale to nie jest firma ok.
jestem bardzo rozczarowana promocja Bravia-Gwarancja na 5 lat. jest ona uruchomiona dla zakupow zrobionych od 27 pazdziernika. kupilam Bravie KDL32L4000 - niestety 22 pazdziernika /5 dni za wczesnie, zeby moj tv objela promocja/ i jestem rozczarowana jakoscia odbioru- plywajacy , niewyrazny obraz, zanikanie obrazu, czasem nie moge uruchomic odbiornika-dopiero po odlaczeniu z kontaktu , a nastepnie ponownym podlaczeniu wlacza sie. juz mam pietra, czy wytrzyma powyzej 2 lat,
Ja kupilem 28.10.2008 moja Bravie objela 5letnia gwarancja,wystarczylo sie zarejestrowac Do telewizora nie mam najmniejszych zastrzezen,predzej mi sie znudzi niz zepsuje
pozdr
matusm
mam pytanie w tym temacie. czy aby otrzymać 5 letnią gwarancję wystarczy że zarejestrowałam tu produkt? nie ma tam żadnych informacji na temat tej gwarancji...
dziękuję bardzo za pomoc