Podziel się wrażeniami!
Od początku użytkowania telewizora KD-65XH9077 mam problem z tunerami telewizyjnymi. Kupiłem najpierw Cyfrowy Polsat z modułem CAM CI+, ale ten w ogóle nie był obsługiwany przez telewizor. Zmieniłem operatora na Canal+ i tu z modułem CAM CI+ też nie jest tak różowo, ale jest lepiej.
Niestety co kilka dni, gdy uruchamiam telewizor pojawia mi się informacja
Mimo, iż wszystkie kanały są skonfigurowane, zarówno na telewizji naziemnej
jak i satelitarnej Canal+
Naciśnięcie przycisku "Zakończ", który jest poniżej nic nie daje. Dopiero zresetowanie telewizora (czasem kilkukrotne) dopiero powraca do normalnego działania.
Co może być powodem?
Gdyby to był tylko problem z modułem CAM CI+ to jeszcze bym rozumiał, że jest coś niedopracowane, ale dzieje się tak jednocześnie także na tunerze telewizji naziemnej.
Miał ktoś taki przypadek? Czy zgłaszać od razu reklamację do serwisu Sony?
Ja bym kontaktował się z serwisem. Może mają jakiś szybki pomysł, a przynajmniej podpowiedzą gdzie szukać przyczyny. Osobiście nie spotkałem się z takim zjawiskiem ale z tunerami zewnetrznym były jazdy.
Ja mam problem na 65x90j, że tak jak u Ciebie na trzecim zdjęciu widać wyszukane kanały satelitarne Canał+/NC+ tak u mnie nie chce wyszukiwać i od razu wyrzuca komunikat, że nie znaleziono kanałów. Nie miałeś z tym problemów bo ja nie wiem już o co TV chodzi?
Nie, ja tak nie miałem. Sprawdź, czy masz dobrze podłączony kabel antenowy i czy właściwie skonfigurowane połączenie antenowe. Z tego co wiem, to ma też znaczenie jaki kabel jest podłączony.
Mam dobrze podłączone a kanały polsatu czy n na kartę wyszukuje bez problemu. To jest dziwne.
No to nie wiem, co Ci poradzić 😞
Ja zgłosiłem reklamację do Sony i czekam na odzew.